Agderposten-journalist fant trusselbrev i postkassa

– Vi tar trusselen alvorlig, sier avisens redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist Pål Yngve Berg reagerer kraftig på at noen forsøker å true ham til taushet. Det anonyme trusselbrevet han mottok i dag, vil bli anmeldt, skriver Agderposten fredag kveld.

Berg har siden mai 2016 skrevet flere hundre artikler om den såkalte «helsekjøpsaken» i Grimstad, og har avdekket en rekke kritiske forhold i Grimstad kommune. Denne uka kom Berg med nye avsløringer i sakskomplekset.

Etter et dramatisk møte i kontrollutvalget tirsdag, mottok tre Grimstad-politikere anonyme trusselbrev i posten.

Pål Yngve Berg har tidligere vunnet priser for sin dekning av den såkalte «helsekjøpsaken» i Grimstad.

Agderposten skriver: «La saken stille i bero nå. Tenk på din helbred. Vokt dere for falske profeter», lød teksten på arket i konvoluttene.

Torsdag morgen ble disse trusselbrevene anmeldt. Men fredag ble det klart at flere hadde fått et ubehagelig brev i postkassa. Da journalist Berg sjekket sin postkasse fredag, fant han en liten, hvit konvolutt. Inni lå et brev helt likt det politikerne han omtalte tidligere i uken hadde mottatt, skriver Agderposten.

Ifølge avisen var brevet poststemplet 19. oktober, og inneholdt et enkelt papirark. Berg bekrefter at han har fått en del merkelige meldinger etter sitt arbeid med helsekjøpsaken, men aldri før en trussel.

– Først og fremst er dette ubehagelig for familien. Dernest gjør det meg forbanna at politikere, som har stilt seg til tjeneste for samfunnet, og den frie journalist blir forsøkt truet til å holde kjeft. Dette motiverer meg til å finne nye svar i denne helt spesielle saken, så sånn sett har budskapet med det feige innholdet allerede spilt fallitt, sier han til sin egen avis.

Agderpostens ansvarlige redaktør Øyvind Klausen legger til:

– Vi tar denne trusselen på alvor. Den vil bli politianmeldt. Trusselen er rettet mot en av våre journalister, og trusler mot journalister og redaktører har de siste årene vært et økende problem. Det er en svært utsatt gruppe. Vi oppfatter dette ikke bare som en trussel mot vår journalist, Pål Yngve Berg, men også som en trussel mot pressens helt legitime dekning av en offentlig etat. Det vi nå opplever er en enkeltperson eller et miljø som tar i bruk trusler for å forsøke å forhindre eller påvirke Agderpostens frie journalistikk,

Les hele saken hos Agderposten

Powered by Labrador CMS