Det blir tøft å få Ny Tid på beina, men redaktør Truls Lie håper på velgjører-penger. Foto: Film fra Sør, Creative Commons

Truls Lie håper at Ny Tid berges av millionær

Redaktøren i Ny Tid er optimistisk og sier de har økonomiske krefter i ryggen som ønsker å holde dem gående etter at Klassekampen avsluttet samarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Men redaktør Truls Lie sier til Klassekampen at de har en jobb å gjøre.

– Blant annet må vi sørge for å få tilbake 500 tidligere abonnenter. Får vi ikke dette til, vil vi ikke gå i balanse, sier Lie til avisen.

Abonnentene han sikter til, er folk som tidligere abonnerte både på Klassekampen og Ny Tid.

Styreleder og medeier i avisen Trygve Natvig spyttet i fjor inn 800.000 kroner fra egen lomme til driften. Han er en av arvingene av familiebedriften Glava som etter planen skal selges. Natvig sier han ikke er fremmed for å hjelpe tidsskriftet ut av den økonomiske klemmen.

LES OGSÅ: Kulturrådet merker seg debatten rundt Ny Tid

Driftsinntektene til den tidligere SV-avisen er nesten halvert de siste fem årene og endte i fjor på 3,4 millioner kroner. Underskuddet ble på en halv million kroner.

Fredag i forrige uke ble det kjent at Klassekampen sier opp distribusjonsavtalen med Ny Tid, som har kommet som bilag til Klassekampens 21.000 abonnenter siden 2015. Året før hadde avisen et beregnet opplag på rundt 2.000, ifølge Mediebedriftenes Landsforening.

LES OGSÅ: Klassekampen dropper Ny Tid

Bakgrunnen er at det i septemberutgaven av Ny Tid spekuleres i konspirasjonsteorier om at den spanske regjeringen sto bak terrorangrepet i Barcelona i august, og om angrepet på World Trade Center i 2001 var en kontrollert sprengning.

Powered by Labrador CMS