Trygve Slagsvold Vedum mener det er viktig å også løfte fram lokal debatt, og ikke bare få korte hendelsesnyheter fra distriktskontorene til NRK. Foto: Senterpartiet

Trygve Slagsvold Vedum mener endringene i distriktssendingene er starten på sentralisering av NRK

Korte saker og hendelsesnyheter svekker distriktssendingen, sier SP-lederen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum er blant flere kritiske røster til NRKs omlegging av distriktssendingene. Tidligere har distriktskontorene hatt to sendinger av 15 og 5 minutter. I dag består tilbudet av tre 5 minutter lange sendinger. 

Partilederen sier til Dagbladet at mens det før var åpning for å kunne gå i dybden i den lange sendingen, blir det nå veldig kort og flere hendelsesnyheter. Det mener han svekker sendingen i seg selv. 

Vedum ser på dette som en start på ytterligere sentralisering av NRK. 

- I forrige periode ble distriktskontorene tappet for ressurser. Det er forståelig at det er kamp om ressursene i NRK, men over tid er jeg sikker på at det kommer til å bli et argument at man kan produsere de korte snuttene med færre folk og færre lokaliteter, sier Vedum til Dagbladet. 

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen avviser det er snakk om en nedbygging av nyhetsdekningen i distriktene.

– Vi trenger å prioritere krefter til mer kvalitetsjournalistikk på alle plattformer dersom vi skal stå fram i en global konkurranse, sier hun til Dagbladet. 

Powered by Labrador CMS