Per Sandberg og Bahareh Letnes møter pressen i Arendal Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sandberg: – Dere har nærmest henrettet denne kvinnen

Kraftig skyts mot omtalen i flere medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Per Sandberg (Frp) retter svært kraftig skyts mot omtalen i flere medier av kjæresten Bahareh Letnes.

På et arrangement gikk Sandberg hardt ut mot det han hevder er en ren fordømmelse av Letnes.

– Dere har nærmest henrettet denne kvinnen, sa Sandberg, som sier at kjærestens eneste ambisjon er å drive butikk og kulturutveksling mellom Norge og Iran. Dere har drevet på i ukesvis med å finne en tråd som knytter Bahareh til det iranske regimet, sa Sandberg, som særlig kritiserer NRK og TV 2. Den fordømmelsen som har skjedd overfor Bahareh, er tøys, slo han fast.

– De som sier sånne ting, og som har skapt en farlig situasjon for meg, må komme med bevis. Da skal jeg legge meg helt flat, sa Letnes selv.

Svært mange journalister var møtt fram på utestedet Madam Reiersen i Arendal for å på den nylig avgåtte fiskeriministeren. Tidligere tirsdag hersket det full forvirring omkring Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes' varslede pressekonferanse, som ble utsatt en rekke ganger.

Trenger kompetanse

– Mediene trenger et kompetanseløft, sa Per Sandberg.

– Når du snakker pent om et land og et folk, blir det fremstilt som at du er tilhenger av regimet. Det er totalt utrolig. Spesielt av NRK, som er helt fritt for kompetanse, refset Sandberg under en seanse i Arendal tirsdag kveld.

Han la til at det er «helt greit» at folk i Frp har reagert på at han har snakket pent om Iran.

– De har avslørt seg selv, og det skal jeg ta et oppgjør med senere. Men NRK, TV 2 og alle andre trenger et kompetanseløft, sa Sandberg og la ut om feiringen av Irans nyttårsfeiring.

At Frp har gått tilbake på målingene de siste ukene, mener han skyldes flere ting.

– Når debatten blir på dette nivået, er det klart at det går ut over noe. Men det er sammensatt. Jeg skal bidra til å snu den trenden, enten jeg er ledelsen i Frp eller ikke.

Måtte gå

Sandberg mener han ikke hadde noe valg og måtte gå av da kjæresten Letnes ifølge ham ble bygget opp av pressen til å være en sikkerhetsrisiko.

Under pressekonferansen tirsdag fikk den avgåtte statsråden og Frp-nestlederen spørsmål om han hadde noe valg annet enn å gå av.

– Til sjuende og sist hadde jeg ikke noe valg. Men jeg registrerer at jeg hadde tillit både hos statsministeren og partilederen onsdag i forrige uke, sa han.

– De som står her, bygde opp denne kvinnen til å være en sikkerhetsrisiko for Norge, sa Sandberg mens han pekte mot journalistene i rommet.

– Og derfor ble jeg automatisk sårbar som statsråd. Når hun bygges opp og «henrettes» på den måten vi har sett, så skjønner til og med jeg at når det blir etablert som en sannhet, så er det en problemstilling. Så summa summarum, så hadde jeg ikke noen mulighet, konkluderte han.

Hemmelige kilder

Videre langet han ut mot mediedekningen av Letnes og hennes bakgrunn.

- Dere har brukt hemmelige kilder, anonyme toppdiplomater, avhoppere, folk som aldri har vært i Iran. De har dere brukt som beviser mot Bahareh, men det finnes ikke fnugg av bevis. Påstander og spekulasjoner er det, og det skal vi komme tilbake til, fortsatte han.

Dette kommer blant annet i form av en bok, og i form av en serie rettssaker, sa Sandberg.

– Som jeg sa tidligere i dag, vi er i kontakt med ikke-ubetydelige advokater. Vi går gjennom all presse og media nå, og det handler ikke bare om journalister, men det handler om privatpersoner som har vært ute med utsagn som er altså så helt utrolige at det hører ikke hjemme i Norge i det hele tatt, sa den tidligere Frp-nestlederen.

Powered by Labrador CMS