– Ikke uventet

Konkurrentene gratulerer Thor Gjermund Eriksen med jobben, men er langt fra overrasket.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen kunne Journalisten fortelle at Thor Gjermund Eriksen har takket ja til fast jobb som konsernsjef i A-pressen. Eriksen har vært konstituert som toppsjef i landets nest største mediekonsern siden begynnelsen av desember i fjor da hans forgjenger Even Nordstrøm tok hatten og gikk.

Samarbeider godt

Konsernsjef Karl Gunnar Opdal hos erkerivalen Edda Media sier til Journalisten at dette ikke var noen uventet ansettelse og ønsker samtidig Eriksen lykke til i jobben.

– Vi har hatt et godt samarbeid med ham over lengre tid og ser fram til å fortsette det gode samarbeidet mellom Edda og A-pressen, sier Opdal.

Siden daværende konsernsjef Bjørn Wiggen i Orkla Media etterlyste samarbeidspartnere i november 2005, er det blitt spekulert over en sammenslåing mellom A-pressen og Edda Media. Opdal sier A-pressen har gjort det klart at de ønsker å være med på konsolideringene som de forventer vil komme i det norske medielandskapet.

– Og jeg regner med at Eriksen er ansatt for å jobbe videre langs de linjene som er lagt, sier han og legger til at han ikke ønsker å spekulere i om hva ansettelsen av Eriksen betyr for forholdet mellom A-pressen og Edda.

Dagbladet + A-pressen?

I Havnelageret i Oslo sier Berner Gruppens konsernsjef Tore Stangebye at ansettelsen av Eriksen var naturlig etter at han har vært konstituert i litt over et halvt år. Heller ikke på ham kommer ansettelsen som noen overraskelse.

For litt siden slo Dagens Næringsliv opp at det kan komme konsolideringer mellom A-pressen og Dagbladet. De to har allerede funnet sammen på trykkerisiden, nå kan dette utvides.

Stangebye mener at det dersom så skulle skje, vil det uansett ikke bli påvirket av dagens ansettelse.

– Da handler det om hva som er best for selskapene, sier Stangebye og gratulerer samtidig Eriksen med fast jobb.

At Eriksen kommer fra Dagbladet, mener Stangebye i hvert fall ikke spiller inn.

Riktig mann!

I Trondheim befinner samarbeidspartner og erkekonkurrent i den nordlige delen av landet seg. Polaris Media ledet av Per Axel Koch eier Byavisa i Trondheim sammen med A-pressen, samtidig som at deres HTG-gruppe utfordrer A-pressen på flere områder.

Koch gratulerer A-pressen med et godt valg og karakteriserer Eriksen som faglig dyktig og en person som er god på relasjoner.

Selv som konkurrenter, tror Koch at A-pressen og Polaris vil fortsette sitt samarbeid.

– Det er blitt slik i media at man må samarbeide med konkurrenten. Det er vi nødt til, og jeg ser ingen grunn at det ikke skal fortsette. Eriksen har vært med på å bygge opp samarbeidet, så det er positivt for oss at det er nettopp han som får jobben. Vi har hatt mye med ham å gjøre, og har en god relasjon til han.

Ro i TV 2?

Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 har siden bransjebladet Kampanje rettet søkelyset mot det, opplevd at A-pressens eierpost har vært i spill. For A-pressens eier Telenor skal angivelig være på vei ut av mediekonsernet, og samtidig vil de ha med seg A-pressens eierpost i TV 2.

– Hva betyr denne ansettelsen sett med TV 2-øyne?

– Jeg vil gratulerer Thor Gjermund med jobben, og så er det vanskelig for meg å gjøre vurderinger av sjefsansettelser i andre mediekonsern, svarer Indrøy.

 

Powered by Labrador CMS