Alle nyhetsansatte inn i Nyhetskanalen

Karianne Solbrække blir nyhetsredaktør i TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Karianne Solbrække (43) blir nyhetsredaktør i TV 2. – I den nye organiseringen vil all nyhetsproduksjon foregå i TV 2 Nyhetskanalen, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i en melding fra TV 2.

Tidligere i dag er det kjent at 177 må gå i TV 2.

TV 2 omorganiserer nyhetene ved å flytte alle nyhetsansatte inn i Nyhetskanalen, som så skal levere de daglige nyhetssendingene til hovedkanalen.

– Vi gjør store endringer. Neste år blir Nyhetskanalen navet i Nyhetene, og skal stå for produksjonen av 18.30- og 21 Nyhetene, God morgen Norge, Været og alt annet vi har av nyhets- og aktualitetsproduksjon, sier Årsæther i meldingen.

Jan Ove Årsæther. Foto: Birgit Dannenberg
Jan Ove Årsæther. Foto: Birgit Dannenberg

Mer effektivt

Han viser til at TV 2 må lage nyheter mer effektivt og med en slik organisering skjer det. Han sier at Nyhetskanalen ikke har opplevd synkende seertall slik hovedkanalen opplever.

Endringen trer i kraft fra nyttår.

Siden 2014 har Karianne Solbrække vært sjef for God morgen Norge, etter flere år som vaktsjef på nettopp TV 2 Nyhetskanalen.

– Karianne har gjort en meget god jobb med God Morgen Norge. Hun har også lang erfaring fra både 21 Nyhetene, valgsendinger og Nyhetskanalen. Jeg er glad for at hun tar denne utfordringen i en krevende tid, sier Årsæther.

Fortsatt størst etter NRK

I tillegg til Solbrække vil redaktørkollegiet bestå av av Vegard Jansen Hagen (sportsredaktør), Bård Espen Hansen (TV2.no-redaktør) og Jens Cornelius Knudsen (produksjonsredaktør). Alle rapporterer til nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Nyhetsavdelingen ble i dag informert om at det nå er 23 overtallige i avdelingen.

– Vi har tatt ut store kostnader gjennom en langt mer effektiv organisering. Dermed er vi med klar margin fortsatt landets største redaksjonelle miljø, foruten NRK. Vi kommer til å slå godt fra oss de neste årene. Hovedsendingene skal fortsatt sendes fra Bergen. Jeg har stor tro på at vi vil kunne løse den resterende overtalligheten med frivillighet, sier Jan Ove Årsæther.

Powered by Labrador CMS