TV 2-sjef Olav Sandnes krever konkrete grep fra politikerne.
TV 2-sjef Olav Sandnes krever konkrete grep fra politikerne.

TV 2-sjefen med advarsel til regjeringen

Sier det ikke er noen selvfølge at TV 2 fortsetter med nyheter og allmennkringkasting dersom staten ikke legger mer penger på bordet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dette kom fram da familie- og kulturkomiteen torsdag holdt høring om regjeringens stortingsmelding «Open og opplyst», om allmennkringkasting og mediemangfold.
 
Les mer om allmennkringkastingsmeldingen her

Sandnes viste til at TV4 i Sverige har innskrenket seg til hovedkvarteret i Stockholm og gitt seg som allmennkringkaster.

Han minnet også om at TVNorge for flere år siden droppet nyheter helt og holdent.

– Likevel later noen til å tro at TV 2 alltid, uansett, vil fortsette å påta seg et samfunnsansvar uten at dette kompenseres. La meg si det med en gang. Slik er det ikke. Det har vi simpelthen ikke mulighet til slik mediemarkedet nå er blitt, sa Sandnes, ifølge Dagens Næringsliv.

Sandnes sier det ikke holder med gode intensjoner, men at politikerne nå må ta konkrete grep.

Les også: TV 2 skuffet over manglende fokus på finansiering

TV 2s nåværende avtale med staten løper ut i 2016.

Mediebedriftenes Landsforening deltok på høringen om stortingsmeldingen torsdag.

– Det er nødvendig at kommersiell allmennkringkasting gis økonomiske rammer som muliggjør et godt tilbud i konkurranse med NRK, særlig på nyheter og aktualitet, sa adminstrerende direktør Randi S. Øgrey i MBL.

Kampanje.com skriver fredag at Harald Strømme, som er sjef i TVNorge og Discovery Networks, ikke er overrasket over TV 2-sjefens utspill. Han mener imidlertid at timingen er påfallende.

– Det er ikke overraskende at danske Egmont vil ha et sugerør inn i den norske statskassen, men timingen er påfallende. Dette er i praksis å be skattebetalerne betale for kjøpet av Premier League. Den dyreste rettigheten som noensinne er solgt her i landet, sier Strømme til Kampanje.com.

 
Powered by Labrador CMS