Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 mener TV-selskapet er forberedt på det verste før sommerens tre store sportsbegivenheter. Foto: Martin Huseby Jensen

Mediene forberedt ved et eventuelt terroranslag under fotball-EM

Ansatte er kurset og i TV 2 har de egen beredskapsgruppe.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Beredskapsgruppen i TV 2 består av blant andre nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther, skriver Kampanje. Denne vil tre sammen umiddelbart ved en eventuell hendelse.

– Den vil følge en plan for hvordan vi skal håndtere for eksempel et terrorangrep, hvor vi skal samles, hvilke telefonnummer som det er viktig å ha kontroll på i Frankrike, blant annet til Sjømannskirken, ambassaden og konsulater, forteller nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 til Kampanje.

TV-selskapet har også egne beredskapsplaner for Tour De France og OL i Brasil.

Å gardere seg fullstendig mot terror, mener han er umulig. De ansatte er blitt informert om sikkerhetstiltak og retningslinjer ved alvorlige hendelser. I NRK har de som skal dekke fotball-EM vært på sikkerhetskurs. Ledergruppen i NRK-sporten og divisjonsledergruppen har jevnlige øvelser i krisehåndtering.

- Hvis en hendelse skulle inntreffe i Frankrike som påvirker oss, er NRK beredt til å håndtere det, forteller fungerende sportssjef Egil Sundvor i NRK til Kampanje.

 

Powered by Labrador CMS