TV 2 Nyhetskanalen. Fra venstre: Davis Besseberg, 33 år, frilanser, produsent under opplæring. Elisabeth Steine, 29 år, produsent. De jobber med 12 sendingen til Nyhetskanalen. Foto: Helge Skodvin

Fra lave forventninger til must see

Søndag er TV 2 Nyhetskanalen fem år.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Spådommene om en trygg og lang fremtid sto ikke i kø da TV 2 lanserte sin egen nyhetskanal. Fem år etter er kanalen blant landets ti største tv-kanaler og puster «storebror» TV 2 Zebra i nakken.

Større og større

Nyhetskanalen har en markedsandel på 2,2 prosent, det er like over TVNorges kvinnekanal FEM (2,1 prosent) og ikke langt bak TV 2 Zebra (2,7 prosent).

I kanalens første leveår var andelen en halv prosent. Det utgjorde en daglig dekning på 121.000 seere og tall fra TV 2 viser at de i snitt så på kanalen 22,3 minutter hver dag. Siden den gang har andelen bare økt.

Siden den gang har TV 2 Nyhetskanalen opplevd å bli løftet til seerrekorder under store nyhetshendelser som redningsaksjonen i Chile, jordskjelvet i Japan og terrorangrepet mot Norge i fjor sommer.

I fjor hadde kanalen 380.000 seere innom hver dag, og i snitt så de på kanalen i 39,4 minutter.

Journalisten tilbrakte en arbeidsdag med journalistene TV 2-nyhetene. Og sannelig dukket ordet monstermaster opp for første gang i riksmediene. Les reportasjen her.

Og i november i fjor ble det klart at Nyhetskanalen også leverer overskudd.

Misunnelig

Nyhetsredaktør Stein Bjøntegård hos «erkerivalen» NRK forteller at han misunner TV 2 at de har kanalen som han karakteriserer som en brysom konkurrent.

– Kanalen gir dem en beredskap og et apparat når det skjer store ting. Det gir dem en fordel og det er vi obs på og jobber med i NRK.

– At de holder ut og på en måte står seg på det kommersielt sett mener jeg er veldig bra. Jeg beundrer TV 2 litt for det. Det kan ikke være det kommersielt mest gunstige prosjektet TV 2 har, så jeg beundrer å holde ut i fem år. Den type tilbud blir stadig viktigere i tiden fremover.

Powered by Labrador CMS