Ulrik Imtiaz Rolfsen. Foto: Erlend Berge

Høyesterett tar Rolfsen-saken opp til behandling

Slapp gjennom ankeutvalget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen får prøve saken sin for Høyesterett. Det har domstolens ankeutvalg bestemt, melder Norsk Redaktørforening på sine nettsider.

Ifølge Redaktørforeningen får Rolfsen full muntlig forhandling. Regissøren blir i tillegg til sin advokat Kim Gerdts representert av advokat Vidar Strømme fra advokatfirmaet Schjødt. Sistnevnte er engasjert av Redaktørforeningen, som har gått inn med full partsstøtte til Rolfsen.

Å være såkalt partshjelper betyr at organisasjoner kan føre bevis og levere inn prosess-skrifter til behandling av en sak. Organisasjonene kan påberope seg slik status fordi utfallet av saken kan ha betydning for andre medier som ber om offentlig innsyn.

Rolfsen-saken dreier seg om et beslag av filmopptak som ble tatt i filmskaperens hjem tidligere i år. Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har begjært beslaget opprettholdt, som betyr at de skal få se opptakene, noe de så langt ikke har fått gjøre i påvente av endelig avgjørelse i domstolene.

PST har tidligere fått støtte i både tingretten og lagmannsretten for å få se opptakene. Rolfsen har anket videre til Høyesterett.

Advokat Kim Gerdts sier til Journalisten at det ikke er klart når saken kommer opp ennå, og hvor mye tid Høyesterett vil sette av til saken. Gerdts sier Høyesterett nå vil prøve saken fullt ut.

– Dette er veldig viktig fordi denne saken er prinsipiell. Den blir spesielt prøvet opp mot terrorkortet, som ikke er prøvet i Høyestrett før. Spørsmålet er om terrorfare kan trumfe alt, sier Gerdts.

Les hele Journalistens dekning av Rolfsen-saken.

Powered by Labrador CMS