NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt» er inntil videre avpublisert.
NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt» er inntil videre avpublisert.

«Alle elsker Bamsegutt»

Uvisst når NRK kan publisere «Bamsegutt» igjen

– Gjør grundig vurdering av hva som skal til.

Publisert Sist oppdatert

NRK har trukket de fire episodene av Tore Strømøys dokumentarserie «Ingen elsker Bamsegutt» midlertidig, og erkjent at de vurderte feil da en sedelighetsdom fra 1991 ikke ble opplyst om i serien.

Samtidig har serien fått kritikk for en rekke andre redaksjonelle valg. Aftenposten-kommentator Christina Pletten mente man må spørre seg om serien i det hele tatt burde vært vist. Journalist Ole Dag Kvamme skriver i et innlegg hos Journalisten at Strømøy «bryter det meste av norsk presseetikk», selv om han også ser åpenbare verdier ved serien.

Serien, som ble sluppet i sin helhet i nettspilleren NRK TV onsdag 15. november, har vært utilgjengelig siden søndag 19. november.

Journalisten har spurt NRK om når episodene kan ventes publisert igjen, og om NRK gjør andre grep enn kun å legge inn informasjon om dommen.

Distriksdirektør i NRK, Marius Lillelien, svarer:

– Vi gjør nå en grundig vurdering av hva som skal til for å publisere på ny. Vi må både vurdere hvordan fakta om dommen kan inngå i en ny versjon og om det er andre forhold vi må vurdere i en ny kontekst. Når den kan bli tilgjengelig vil avhenge av disse vurderingene.

Powered by Labrador CMS