Mina Ghabel Lunde

Mina Ghabel Lunde klager 10 medier inn for PFU

Har levert 44 siders klage med påstand om en rekke brudd på Vær Varsom-plakaten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mina Ghabel Lunde, tidligere journalist i Dagens Næringsliv, har klaget en rekke medier inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter avsløringen om at hun bidro til en anonym Twitter-konto hvor det blant annet ble fremsatt kraftig kritikk av kolleger i pressen.
 
Medier24, VG, NRK, TV 2, Morgenbladet, hegnar.no, Dagbladet, P4, Bergens Tidende og NTB er innklaget.
 

– Jeg bekrefter at jeg har klaget inn en rekke medier for PFU. I det ligger det åpenbare at jeg mener at de innklagede mediene har begått en rekke brudd på Vær varsom-plakaten, skriver Ghabel Lunde i en epost til NTB.

Les også: Mina Ghabel Lunde har fått innvilget sluttpakke fra DN

Omfattende

I en omfattende klage på 44 sider tar hun grundig for seg de overtrampene hun mener er begått i forbindelse med dekningen av saken. Spesielt gjelder det forholdet om at hun ikke sto bak kontoen @fruhjorth alene.
 
«Siden jeg er den eneste av oss som allerede skulle slutte i jobben, mente flere at deres innrømmelser ville vise en «too little, too late»-solidaritet, samt muligens koste dem jobben. Nå står jeg alene med alle beskyldningene og antas av svært mange å stå bak budskap jeg ikke har stått bak», skriver hun blant annet i PFU-klagen.
 
Hun mener det «ville være en langt større karakterbrist for meg å sladre på noen jeg har gitt et løfte til, enn å bli mistrodd når jeg sa at jeg ikke var alene.»

– Ikke enig

Det var nettavisen Medier24 som først meldte om Twitter-kontoen. Journalist og ansvarlig redaktør Gard Lehne Borch Michalsen sier til NTB at han tar PFU-klagen til etterretning.
 
– Jeg har lest den og skal komme tilbake til PFU med et fyldig tilsvar. Jeg vil ikke forhåndsprosedere saken i mediene, men er nok ikke enig i alle hennes beskrivelser, og på noen områder har vi nok litt forskjellig virkelighetsoppfatning, sier han.
Powered by Labrador CMS