Bjørn S. Delebekks vinnerbilde. De øvrige bildene ser du lenger ned i artikkelen.

Bjørn Delebekk tok årets sportsbilde

Bildet ble også høyt priset i internasjonal kåring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG-fotograf Bjørn Steinar Delebekks bilde fra Champions League-kampen mellom Malmö FF og Paris Saint-Germain i Malmø er kåret til årets sportsbilde i Norge. Bildet viser målvakt Johan Wiland som kaster seg etter ballen, men er for seint ute.

Det samme fotografiet ble kåret til verdens beste sportsaction-bilde av juryen i Picture of the year international tidligere i år. Vi intervjuet Delebekk om hans metoder når han fotograferer sportsarrangementer. Det kan du lese her.

Juryen skriver i sin begrunnelse at de: «vil hylle action! Et klassisk scoringsbilde – ballen i nettet, keeperen i lufta, blikkene – det blir ikke fetere enn dette. Det ultimate og avgjørende øyeblikk i en kamp. Et perfekt fotballbilde!»

Sjekk vår dekning av Årets bilde:

Hvordan velges Årets Bilde. Vi fikk være med på litt av juryeringen

Dette er årets bilde!

Bjørn Delebekk tok årets sportsbilde

Dette er årets beste nyhetsbilde

Det beste bildet fra norsk dagligliv

Steiro: Betyr enormt mye for VG

Andrea Gjestvang tok årets portrett

Anton Ligaarden er årets videojournalist

Kyrre Lien laget årets nyhetsvideo

Dobbelt til NRK i dokumentarklassen

 

2.prisen er fra ishockeykamp og fotografert i sjeldent fugleperspektiv. Frilansfotograf Vegard Grøtt fotograferte VM-kampen mellom Norge og Slovenia for NTB Scanpix og har med fotografiet «Man of the match» fanget seiersøyeblikket hvor målvakt Lars Haugen ser opp og jubler i det kampen blåses av.

«Dette er godt sportshåndverk, ikke bare journalistisk, men også visuelt. Det skal mye tenking, planlegging og rigging til for å fotografere ovenfra. Et avgjørende øyeblikk tatt på en uventet måte.»

Richard Sagen i Adresseavisen får 3.pris i klassen for sitt bilde «Samling i bånn!» fra Store Ringstind i Hurraungane hvor fjellvandrere går opp på en fjelltopp for så å ta seg ned på ulike måter.

«Bildet skiller seg tydelig ut i sportsklassen med en klar stoppeffekt. Det er en vakker skildring av en sport på opptur. Fotografen har tatt et bevisst valg slik at han får fram naturen framfor et tettere utsnitt av sports- utøverne. Det store perspektivet gir oss følelsen av å være en av de små sorte prikkene på rad og rekke ned fjellet – det bittelille mennesket i den store naturen.»

Powered by Labrador CMS