VG har rettet og beklaget artikkel som feilaktig omtalte at Statens vegvesen vil skrote regnbuegater.
VG har rettet og beklaget artikkel som feilaktig omtalte at Statens vegvesen vil skrote regnbuegater.

VG beklager etter artikkel om Pride-gater

Statens vegvesen vil ikke skrote regnbuegater, men regnbuegangfelt.

Publisert Sist oppdatert

VG retter og beklager en artikkel som opprinnelig meldte at Statens vegvesen vil «skrote regnbuegater», skriver Avisa Oslo.

Det riktige, som vegvesenet opplyste VG om etter publisering, er at de foreslår en lovendring rettet mot bruken av regnbuefargede gangfelt på grunn av trafikksikkerhet.

Vegvesenet har ikke ønske om å fjerne gatene malt i Pride-farger som finnes blant annet i Oslo, Drammen, Lillestrøm og Jessheim.

VGs breakingsjef Geir Arne Kippernes bekrefter over Avisa Oslo at feilen er beklagelig.

– Det vi publiserer skal være riktig og her burde vi åpenbart vært kjappere med å rette opp på front, sier Kippernes til avisa.

VG-artikkelen ble publisert rundt kl 10 torsdag 8. februar, og oppdatert to timer senere:

«I den første utgaven av denne saken ble det skrevet at forslaget til presisering av skiltforskriften gjelder regnbuefargede gater og gangfelt, men presiseringen gjelder kun gangfelt. Dette ble endret 08.02.2024 kl. 12.10. Statens vegvesen ønsker å presisere at gangfelt og annen offisiell vegoppmerking er en del av trafikksystemet som gir trafikantene rettigheter og plikter. Det er derfor viktig at en ikke blander vegoppmerking med annen bruk av farger i gatene, presiserer vegvesenet.»

Powered by Labrador CMS