Tidligere i år forlot Espen Olsen Langfeldt VG etter 26 år for å bli redaktør i NRKs direktelinje. Arkivfoto Journalisten

Espen Olsen Langfeldt skal gjøre NRK best på breaking news

Den tidligere VG-mannen mener det er lagarbeid som skal til for å styrke NRKs løpende nyhetsdekning. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var i fjor at NRK varslet at de ville omorganisere Nyhetsdivisjonen på Marienlyst for å styrke siste nytt-dekningen, samt nett og mobil. I februar ble det bestemt at den nye organisasjonen skulle bestå av de tre redaktørlinjene direkte-, fag- og programlinje

Tidligere i vår ble det kjent at Espen Olsen Langfeldt forlater VG etter 26 år for å bli redaktør for NRKs nye direktelinje. Den får ansvaret for breaking news, som ifølge redaktøren skal forsøke å være eksperimentelle, lekende og kreative i nyhetsformidlingen.

Langfeldt sier at det vil bli viktig å ta i bruk kanaler der mediebrukerne virkelig er, som sosiale medier. 

For å bli bedre på breaking news, forklarer han at NRK skal jobbe raskere og være oftere på i alle kanaler, på små og store skjermer og ikke minst radio. For å få det til mener han NRK sammen må tenke alle flater. Dette må henge sammen og krever samarbeid og en kultur for moderne nyhetsformidling.

– NRK har enormt mye kompetanse, og vi må arbeide i lag. Vi må lage en kultur som er basert på lagtenking uavhengig av om personen jobber på nett, i radio eller TV, sier han. 

– Hvordan skal du få alle til å jobbe på lag i større grad enn de gjør i dag? 

– Det arbeidet er allerede godt i gang. Men vi må få til en kultur, steg for steg. 

– Blir det din jobb å gjøre NRK best på breaking news?

– Hehe, ja, det kan du si, men dette er som nevnt et lagarbeid. Og svært ofte er NRK best på breaking news. 

– Bedre enn VG? 

– He he, det skjer også. 

Styrket dekningen

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord forklarer at omorganiseringen i større grad skal skille realtidsjournalistikk og dagsordensettende journalistikk. Dette gjør NRK for å møte publikums behov.
 
– På digitale flater foregår nyhetsoppdatering i stor grad i realtid. Men også på TV og radio, ser vi at behovet for oppdatering når nyhetene skjer er sterkere. Dette betyr at vi i større grad må tilby løpende nyhetsoppdatering i form av ekstrasendinger og varslinger på TV og radio i fremtiden.

Fra august skal den nye organisasjonen være på plass, men Beverfjord sier at NRK allerede har styrket den løpende nyhetsdekningen. Hun mener at allmennkringkasteren leverer et solid produkt på alle plattformer. 

– Vi skal rapportere når det skjer noe, men også gå i dybden og snakke med gode kilder og eksperter som kan sette ting i perspektiv.

Direktøren sier at NRK har jobbet målrettet med å bli bedre på breaking news i lang tid. Den nye organisasjonen blir dermed siste kronen på verket.

Powered by Labrador CMS