VG-Elg solte seg i seernes gunst

Den overlevde til og med sendingen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med to fotografer og to journalister dro VGTV ut i skogen og ble med på elgjakta. Samme dag som albinoelgen Albin er bekreftet skutt og drept av en dansk jeger, skildret landets største nettavis det som er høstens høydepunkt for mange på direkten.

Også for mange seere kan det ha vært et høydepunkt å følge jakta på direkten. For mot slutten av arbeidsdagen ble direktesendingen fulgt av rundt 24.000 valgte å følge sendingen direkte, mens det før lunsj på fredag var 15.000 som hadde fått med seg opptaket.

Belønnes

Redaktør Espen Egil Hansen sier at han tror det er stor interesse for direktesendinger på VGTV, noe redaksjonen gjør oftere. Både med egenproduksjoner og med å hekte seg på direkteoverføringer fra internasjonale byråer.

I tillegg tror Hansen at seerne belønner dem for å forsøke seg på nye konsepter, i dette tilfellet en kombinasjon av underholdning og dokumentar.

– Dette var første forsøk på slikt, og det var viktig for oss at det ikke fremsto som konstruert reality, men en rapport på direkten. Og så var det jo spenningsmomentet om de klarte felle Elgen.

Gjentakelse

Hansen tror at nyheten om albinoelgen Albins endelikt neppe bidro til å løfte seertallene. Snarere mener han at de trolig ville hatt flere seere hadde det ikke vært for de andre to store nyhetene torsdag; statsbudsjettet og Steve Jobs bortgang.

 – Det er kanskje en liten produksjon for NRK, men for oss er dette stort. Og dette vil vi gjøre mer av, men det vesentlige er at det må være en grunnidé som også er godt TV.

Direkteoverføringen torsdag er en avslutning på artikkelserie og et par reportasjer om elgjakta.

Powered by Labrador CMS