Gamle fasaden på Industriveien 11. Arkivfoto

Østlandets Blad solgte bygg

Fikk rundt 24 millioner kroner for gamle redaksjonslokaler. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For litt over en måned siden solgte Østlandets Blad sitt gamle bygg i Industriveien 11 på Ski. Kjøper er ifølge avisen selv brødrene Lars og Morten Ringdal, som ikke vil opplyse kjøpssummen.

Tinglysningsregisteret viser at flere ulike selskaper har tatt sikkerhet i eiendommen for 24 millioner kroner på ulike tidspunkter. Det er ingen som vil bekrefte salgssummen offentlig fordi kjøper ikke ønsker at den skal bli kjent. Men Journalisten får bekreftet fra to ulike kilder at salgssummen ikke ligger langt unna den verdien det ble tatt sikkerhet i eiendommen for.

– Ingen sammenheng

 Tidligere denne uken skrev Journalisten at Østlandets Blad i flere måneder har jobbet med et «fornyingsprosjekt» som ser på innhold og inntekter i avisen. 

Både daglig leder Helge Schjøth og styreleder Nils Sigmund Kydland i avisen avviser at salget av de gamle redaksjonslokalene har sammenheng med denne prosessen.

– Det har ingenting med hverandre å gjøre, sier Schjøth. 

På bok

Han sier at salgssummen nå er på bok hos avisen, men at det er opptil eieren Edda Media hvordan pengene skal disponeres. 

– Vi har dem på bok ennå, sier Schjøth, og viser til styrelederen for svar på hva som vil skje med pengene.

Som kjent ble Edda Media kjøpt opp av A-pressen i desember i fjor. Så langt har både Konkurransetilsynet og Medietilsynet nedlagt foreløpige forbud mot at de to selskapene kan integreres i påvente av endelige avgjørelser om hvordan de to tilsynene vil konkludere i oppkjøpssaken.

Strategisk valg

Styreleder Nils Sigmund Kydland ønsker heller ikke å si noe om hvordan pengene fra salget skal brukes, og viser i stedet til konserndirektør Stig Finslo i Edda Media, som også sitter i Østlandets Blads styre.

Finslo sier at det er to grunner til at eiendommen selges. Den første er knyttet til et strategisk valg som ble tatt for flere år siden om at Edda Media ønsket å selge seg ut av eiendommen, og i stedet leie. 

Den andre grunnen sier han er at bygget ikke lenger var hensiktsmessig for Østlandets Blad, og at avisen hadde behov for å komme over i nye og mindre lokaler. Avisen flyttet inn i leide lokaler i fjor høst.

Disponeres senere

På spørsmål om hva skjer med pengene fra salget sier Finslo at det er riktig at forskjellen mellom salgssummen og den bokførte verdien er en gevinst. 

– Hvor stor denne gevinsten er vil jeg ikke si noe om.

– Hva skjer med gevinsten?

– Det må vi ta når den tid kommer og vi skal gjøre opp regnskap for 2012. Da vil det bli tatt stilling til hvilke disposisjoner som vil bli foretatt. 

– Men det betyr at A-pressen kan ha overtatt avisen i mellomtiden, mens eiendomssalget skjedde med Mecom som eiere?

– Grunnleggende sett vil jeg si at det er et eieranliggende. Men generelt vil jeg si at salget av bygget har vært kjent hele tiden.  Det faktum at salget er gjennomført representerer ikke noe nytt i den prosessen som vil skje i forbindelse med at transaksjonen blir gjennomført og oppgjøret mellom Mecom og A-pressen blir avsluttet.

Powered by Labrador CMS