Mediefolk:

Nye oppgaver venter Arne-Petter Lorentzen når han blir frontsjef i ABC Startsiden.
Nye oppgaver venter Arne-Petter Lorentzen når han blir frontsjef i ABC Startsiden.

Arne-Petter Lorentzen går fra Frp på Stortinget til ABC Startsiden

Blir frontsjef.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arne-Petter Lorentzen (32) slutter som politisk rådgiver for Fremskrittspartiet på Stortinget og begynner i nyopprettet stilling som frontsjef for ABC Startsiden, melder nettstedet i en pressemelding.

Lorentzen har det siste året jobbet med nærings- og energi- og miljøpolitikk som rådgiver for Frps stortingsgruppe. Tidligere var han politisk rådgiver for daværende justisminister Per Willy Amundsen, og har hatt ulike jobber for både partiet og ungdomspartiet.

Lorentzen begynte sin journalistiske karriere som journalist og fotograf i Moss Dagblad som 14-åring, og har innimellom politikken vært innom Fredriksstad Blad som fotograf, og nesten syv år som kjendisreporter i Se og Hør.

– Arne-Petter har en allsidig bakgrunn både fra politikk og journalistikk som matcher interessene til våre til sammen 600 000 daglige brukere. Hos oss skal han jobbe både redaksjonelt, kommersielt og med forretningsutvikling, sier redaktør Tor Strand i Startsiden og ABC Nyheter ifølge samme pressemelding.

Lorentzen er for tiden i pappaperm og tiltrer stillingen 1. august.

– Jobben i ABC Startsiden er en spennende mulighet. Det å få lov å være med på å gjenreise en gammel kjempe fra internettets spede barndom, er en utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på.

Han sier videre:

– Jeg oppfatter ABC Startsiden som et innovativt sted med kreativitet og flinke folk. Det skal bli gøy å bli en del av den gjengen, for der det skjer det mye spennende, sier han.

ABC Startsiden eies i dag av Trygve Hegnars investeringsselskap Periscopus, som også eier Hegnar Media, som igjen eier tidsskriftet Kapital, Finansavisen og nettstedet hegnar.no.

– Jeg har alltid vært drevet av å lære noe nytt. Som en gammel papirjournalist gleder jeg meg til å bygge digital kompetanse og lære meg analyseverktøy. Denne stillingen er også ganske unik, fordi den kombinerer så mange spesialfelter. Det gleder jeg meg til.

Powered by Labrador CMS