Torsdagens møte i Kringskastingsrådet, blir det første med Snorre Valen som leder.

Flest klager på NRKs Acer-dekning, men den saken skal ikke diskuteres på dette møtet

627 klager til «nye» Kringkastingsrådet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

11 av 14 medlemmer av Kringkastingsrådet er nye når de møtes torsdag. Dette blir det første møtet som ledes av rådets nye leder, Snorre Valen, som til daglig er ansvarlig redaktør i Trønderdebatt.

627 henvendelser har kommet inn til Kringkastingsrådet siden det gamle rådet hadde sitt siste møte før jul.

162 klager er kommet inn på NRKs dekning av Acer-saken, EUs strømpakke. Legger vi til dem som kom inn før forrige møte, er antall klager 197. Men denne saken ble diskutert av rådet på møtet før jul, og vil derfor ikke komme opp i plenum torsdag.

Det har også vært tidligere runder, opplyser rådets sekretær, Erik Skaarud. I 2018 fikk Kringkastingsrådet nærmere 700 klager på sammet tema.

Saken som skal behandles denne torsdagen er den mye omtalte julekonserten Kringkastingsorkesteret hadde i Nordstrand kirke. Her har NRK allerede beklaget og avpublisert, men saken vil likevel bli diskutert i rådet. Det har kommet inn 106 klager på denne konserten.

Kringkastingsrådet vil også se på henvendelser som er kommet om hvordan Dagsrevyen presenterte CV-en til de to kandidatene til stillingen som sentralbanksjef - Jens Stoltenberg og Ida Wolden Bache. Saken fikk stor oppmerksomhet, men rådet har kun mottatt 37 klager på innslaget.

Andre saker som skal behandles er et innslag om Julian Asssange i radioprogrammet Arena, vold i programmet «Barna som ble holdt fanget», nyhetsdekningen i Finmark, Supernytt om kongens nyttårstale og klage på innslag om slakting i programmet «Det gode bondeliv».

Presisering: I en tidligere versjon sto det at Acer-saken er behandlet tidligere, det er nå endret til at saken var oppe på forrige møte.

Møtet i Kringkastingsrådet kan sees her:

Powered by Labrador CMS