Påtroppende sjefredaktør Trine Eilertsen på allmøtet i Aftenposten i dag.

Trine Eilertsen er ansatt som sjefredaktør i Aftenposten

Klubbleder er fornøyd med ansettelsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rett over klokken 12 torsdag blir de ansatte i Aftenposten orientert om nyansettelsen av Trine Eliertsen som ny sjefredaktør og administrerende direktør, får Journalisten bekreftet av flere kilder.

I timene før allmøtet hadde styret i avisa et ordinært møte hvor blant annet denne saken ble behandlet.

Eilertsen har siden 2014 vært politisk redaktør i avisen.

Styreleder Siv Juvik Tveitnes, nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen og påtroppende sjefredaktør Tine Eilertsen.

– Bunnsolid medieleder

– Jeg er utrolig glad for at Trine Eilertsen har takket ja til jobben med å lede Aftenposten videre. Hun er en bunnsolid medieleder med lang erfaring, og hennes sterke stemme i offentligheten engasjerer svært bredt. Hun er dessuten en tydelig leder, og kombinasjonen av disse egenskapene er jeg sikker på at vil komme Aftenposten til gode, sier Siv Juvik Tveitnes, styreleder i Aftenposten, i en pressemelding.

Tveitnes er også konserndirektør for nyhetsmediene i Schibsted.

– Nettopp den kontinuiteten som Trine Eilertsen representerer, er en stor fordel i rollen. Hun er i en posisjon hvor hun kan bygge videre på den gode utviklingen og det gode arbeidet som er gjort. Samtidig har hun solid kunnskap om medieutviklingen i et makroperspektiv, ikke minst hva som kreves av oss på produktuviklingssiden for å lykkes. Det er kunnskap som vil komme Aftenposten - men også Schibsted - til gode, sier Tveitnes.

Journalistklubben i Aftenposten er fornøyd med ansettelsen. Det bekrefter klubbleder Gunnar Kagge:

– Jeg synes dette er veldig bra, etter en god prosess hvor vi har lett etter den beste redaktøren vi kunne få. Vi endte opp på Trine.

Nåværende sjefredaktør Espen Egil Hansen varslet 9. desember at han går av som toppsjef. Det var Hansen som i sin tid hentet Eilertsen til Aftenposten.

– Det er veldig bra at vi hadde en rask, men grundig, prosess. Det er vi godt fornøyd med. Klubben har vært involvert i rekrutteringsprosessen, forteller Kaggen.

Han for legger til:

– En av de store fordelene med intern rekruttering er at Trine kjenner Aftenposten godt, og vet hva vi jobber med. Måten vi jobber på gir gode resultater. Så jeg forventer at hun bygger videre på det fundamentet som allerede ligger der. Så blir det helt sikkert endringer underveis. Men vi får ikke en sjefredaktør som skal endre alt for å sette sitt stempel på Aftenposten. Det er jeg glad for.

– Jeg er utrolig glad for at Trine Eilertsen har takket ja til jobben med å lede Aftenposten videre, sier styreleder Siv Juvik Tveitnes.

Tidligere toppsjef i Bergens Tidende

I tillegg til å være en profilert kommentator, er Eilertsen også én av tre programledere for den populære podkasten Aftenpodden. De to andre er Sarah Sørheim og Lars Glomnes.

Eilertsen har bakgrunn som journalist, politisk redaktør og sjefredaktør i Bergens Tidende. I 2012 gikk hun av som sjefredaktør og flyttet til Oslo. Fra 2013 til 2014 var hun politisk kommentator i NRK.

50-åringen er født i Bærum, men er i hovedsak vokst opp på Sotra utenfor Bergen.

Eilertsen ble kåret til Årets kvinnelige medieleder 2010 av Medienettverket – forum for kvinnelige medieledere.

Medier24 meldte klokken 11.50 at Eilersten får jobben, basert på anonyme kilder, og var dermed først ut med nyheten.

Eilertsen begynner i jobben som sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten 1. januar 2020, skriver Aftenposten.

Fakta

  • Født 1. mai 1969 i Bærum og oppvokst på Sotra.
  • Eilertsen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i 1996 og cand.polit. med hovedfag i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen i 1997. Fra 1998 til 1999 var hun praktikant i Statoil.
  • I 1999 arbeidet hun som journalist i økonomiavdelingen i Bergens Tidende. Tre år senere ble hun ansatt som politisk redaktør i samme avis der hun ble sjefredaktør i 2008.
  • I 2012 trakk hun seg som sjefredaktør i Bergens Tidende av familiære hensyn og flyttet til Oslo hvor hun var politisk kommentator i NRK fra 2013 til 2014.
  • I 2014 begynte hun som politisk redaktør i Aftenposten der hun blant annet er med på å lage podkasten Aftenpodden.
  • Eilertsen ble i 2003 tildelt J.W. Eides Stiftelses pris for fremragende journalistikk.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS