Svetlana Tikhanovskaja ber Russland stille seg på det hviterussiske folkets side.

Tikhanovskaja ber russiske medier stanse propagandaen

Mener falsk informasjon forgifter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hviterusslands opposisjonsleder i eksil ber Russland støtte det hviterussiske folket og slutte med splittende propaganda.

I en videomelding onsdag sier Svetlana Tikhanovskaja at falsk informasjon fra statlige russiske medier truer med å forgifte det nære forholdet mellom de to nabolandene. Hun ber mediene i Russland være ærlige i sin rapportering om hvorfor folket reiser seg mot president Aleksandr Lukasjenko.

– Støtt det hviterussiske folket, sier Tikhanovskaja i videomeldingen.

37-åringen har gått i eksil i Litauen etter valget i august der hun ble tilkjent rundt 10 prosent av stemmene. Hun og mange med henne bestrider det offisielle resultatet, som ga Lukasjenko rundt 80 prosent og en ny periode ved makten i landet han har styrt i 26 år.

– Resultatet strider mot sunn fornuft. Lukasjenko har bare makten takket være den utrolige brutaliteten og undertrykkingen demonstrantene utsettes for, sier hun, men legger til at det ikke vil stanse protestene.

Onsdag besøker hun Warszawa der hun skal møte Polens statsminister Mateusz Morawiecki. De to vil trolig diskutere ytterligere støtte til Hviterussland og en løsning for å støtte sivilsamfunnet.

Powered by Labrador CMS