Silje Sjursen Skiphamn (t.h) og Elisabeth Bergskaug skal jobbe med henholdsvis helse-, og energi- og klimapolitikk i Altinget.

MEDIEFOLK:

To nyansettelser i Altinget

Silje Sjursen Skiphamn og Elisabeth Bergskaug starter til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Silje Sjursen Skiphamn (43) og Elisabeth Bergskaug (29) blir nisjeredaktører i Altinget. Skiphamn skal ha ansvaret for Altinget Helse mens Bergskaug blir ansvarlig for Klima og energi. Det melder Altinget i en pressemelding.

– Med Elisabeth Bergskaug og Silje Sjursen Skiphamn med på laget fra oppstarten i høst, får vi to sterke fagpersoner som blir garantister for grundig, tydelig og nyskapende journalistikk med høy troverdighet, sier sjefredaktør Veslemøy Østrem i pressemeldingen.

Faktisk.no og Vårt Land

Fra før har Altinget knyttet til seg både Magnus Takvam og Solveig Ruud, mens nå henter nyetableringen fra Faktisk.no og Vårt Land. Skiphamn og Bergskaug kommer henholdsvis fra rollen som nyhetsredaktør i Faktisk.no og nyhetsjournalist i Vårt Land.

– Dette er drømmejobben for en som er interessert i helsepolitikk! Jeg har stor tro på prosjektet og gleder meg veldig til å komme i gang, sier Skiphamn i pressemeldingen.

Bergskaug sier ifølge pressemeldingen at klimaendringene kanskje er den største og mest komplekse politiske saken i tiårene som kommer.

– Da trengs det god og opplysende journalistikk som gir innsikt i kompliserte prosesser. Det er en fantastisk spennende mulighet å gjøre dette i Altinget. Jeg gleder meg til å følge klima- og energipolitikken tett, sier hun.

To av seks nisjer

Som Journalisten tidligere har omtalt skal Altinget velge nisjer å dekke ettersom nye ansatte kommer inn, og med de to nisjeredaktørene på plass er også de to første nisjene på plass.

– Altinget vil bygge opp politisk journalistikk innen ulike fagområder. Vi starter der temperaturen er høyest og der det akkurat nå skapes mye ny politikk. Da var det naturlig å se på helsefeltet og klima og energi-politikken. Jeg gleder meg til å kunne bidra til en opplyst samtale og skape ny journalistikk om politikken på to av de områdene der utfordringene er størst, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier sjefredaktør Veslemøy Østrem.

Altinget er en politisk nettavis som kommer ut i Danmark og Sverige. Fra høsten 2022 vil Altinget etablere seg med seks nisjer i Norge. Til nå har redaksjonen knyttet til seg Magnus Takvam og Solveig Ruud være tilknyttet

Powered by Labrador CMS