Debatt:

Anders Behring Breivik under en rettsrunde i Skien fengsel i 2017.

Noen voksne må få stanset dette!

Denne mannen må ikke få bli noe mer enn det grusomme minnet han har etterlatt seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Det er irrelevant for seerne om det er med forsinkelse eller som opptak ABB nå skal komme «hjem til folk» gjennom tv-ruta. Det som imidlertid ikke er irrelevant, er at det angivelig nå kommer til å skje når han søker om prøveløslatelse i Telemark tingrett tirsdag.

Selvsagt støtter jeg enhver soningsfanges rett å bruke alle de lovlige virkemidlene vedkommende måtte finne formålstjenlig for å få fremmet sin egen sak. Men det jeg opplever som sjokkerende er at alle menneskene denne mannen har klart å ødelegge livene til, skal oppleve at medieselskaper nå aktivt bidrar til å vekke til live minner fra skrekkscenene ABB skapte 22. juli 2011.

Denne mannen må ikke få bli noe mer enn det grusomme minnet han har etterlatt seg! Det skylder pressen først og fremst alle de som lever med senskader etter å ha blitt skutt eller skadd på annen måte. For ikke å snakke om alle de som må leve med savnet og sorgen etter sine kjære barn som monsteret ABB slaktet med kaldt blod.

At han som har skapt etterkrigsårenes største traume i nasjonen, nå med medienes hjelp skal få eksponert seg slik det her er snakk om, gjør meg kvalm.

Noen voksne må få stanset dette!

Powered by Labrador CMS