Mediefolk:

Hordaland-redaktør Guro Valland tar over redaktøransvaret i BA.

Guro Valland tar over sjefsstolen i BA

Blir ny ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Guro Valland tar over stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Bergensavisen, melder avisa selv i en pressemelding.

Valland tar over etter Sigvald Sveinbjørnson, som gikk av i fjor høst etter seks år i sjefsstolen.

Valland kommer fra rollen som sjefredaktør og daglig leder i Hordaland på Voss.

– BA har en sterk posisjon og en sterk kultur som jeg blir inspirert av. Slik jeg forstår avisen, er mye lagt til rette for at dette blir en superspennende jobb. Jeg tenker spesielt på den sterke abonnementsveksten og den gode økonomiske utviklingen. Det forteller meg at BA-journalistikken er viktig for mange, og kan bli det for enda flere. BA skal fortsette å være en tydelig, folkelig og solid lokalavis for alle bergensere, sier Valland selv i meldingen.

Hun er utdannet journalist ved Universitetet i Bergen, har en master i business marketing fra Berlin og har bakgrunn fra NRK, Bergens Tidende og Dagens Næringsliv.

– Guro har sterke lederegenskaper med evne til å sette retning og gjøre tydelige prioriteringer. Hun har bred publisistisk erfaring, og har oppnådd sterke resultater. I tillegg er hun dyktig til å få med seg folk. Guro har de nødvendige kvalifikasjonene, erfaringene og egenskapene som skal til for å skape ytterligere digital vekst, utvikle god og relevant kvalitetsjournalistikk og befeste BA sin posisjon som Bergens foretrukne lokalavis, sier BA-styreleder Morten Nilsen i meldingen.

Valland begynner i jobben etter fullført mammapermisjon på nyåret 2023.

Powered by Labrador CMS