Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 ønsker en ny diskusjon om medienes omtale av selvmord. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Karianne Solbrække

Solbrække skal ikke ta Bhatti-avgjørelser

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække skal ikke ta redaktøravgjørelser i saker knyttet til Arfan Bhatti. Dette er klart etter at hun selv ba om det.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det kommer fram i en pressemelding fra TV 2 onsdag ettermiddag.

– Jeg har sagt til sjefredaktør Olav T. Sandnes at jeg ikke skal være den som tar redaktøravgjørelser i saker der Bhatti er involvert. Og det er han enig i. Jeg har bedt om dette av hensyn til TV 2, fordi det nå stilles spørsmål ved vår uavhengighet, sier Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2, i en pressemelding.

Bakgrunnen er at Solbrække og Arfan Bhatti hadde en relasjon for 16 år siden.

Solbrække sier i pressemeldingen at habilitet må vurderes løpende. Den siste tiden har det oppstått en diskusjon rundt hennes habilitet.

– Derfor ønsker vi å være åpne og helt konkrete på hva dette betyr. Både fordi det har blitt stilt legitime spørsmål, og fordi vi ønsker å unngå misforståelser. Som igjen kan trekke vår uavhengighet i tvil, sier Solbrække.

Sjefredaktør Sandnes sier at han støtter sin nyhetsredaktør, men han understreker i pressemeldingen at dette ikke endrer hans vurdering av hennes integritet.

– Jeg mener Karianne kunne vært i stand til å ha – og ta – det redaksjonelle ansvaret i saker om Bhatti. Hun har hele tiden hatt min fulle tillit og den har hun fortsatt. Men jeg er samtidig enig i at dette er en klok avgjørelse når det nå det stilles spørsmål ved vår journalistikk i dekningen av saker som har med Bhatti å gjøre, sier Sandnes

Endringen innebærer at Solbrække overlater redaksjonelle beslutninger i Bhatti-saker til nyhetssjefen og sjefredaktøren.

Sandnes sier videre at han tror at åpenhet om denne saken på et tidligere tidspunkt, hadde vært riktig.

– Åpenhet om bakenforliggende forhold er sentralt i journalistikken. Når denne saken nå har kommet opp, ser jeg at TV 2 hadde vært best tjent med å være åpne på denne relasjonen tidligere, selv om det ligger over 15 år tilbake i tid. Men da Solbrække ble ansatt i 2016, var det mange hensyn og ta. Også private. For meg var det vesentlig at den kortvarige relasjonen lå 11 år tilbake i tid da hun ble nyhetsredaktør, avslutter Sandnes.

Powered by Labrador CMS