Gruppa Ballinciaga avslørte stunt etter at VG hadde publisert artikkel.

VG endret artikkel da musikk-konflikt ble avslørt som PR-stunt: – Vanskelig å sikre seg mot blank løgn

Sendte ut rettelse på Snapchat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«David Mokel om Ballinciaga: − De scammet meg», var tittelen på en VG-artikkel publisert 4. april.

Saken handlet om at at artist David Mokel tilsynelatende var i konflikt med gruppa Ballinciaga, som kaller seg «Norges største boyband». Konflikten om streaminginntekter hadde han først offentligjort på Tiktok.

– Jeg har blitt anbefalt å ikke si så mye, men det som ligger på Tiktok er jo der. Det at de skylder meg 70-80.000 kroner. Det er det jeg kan si. Jeg kan ikke si så mye mer, egentlig, sa Mokel til VG.

Avslørt som stunt

Avisa markerte i artikkelen at de hadde spurt Mokels manager Elise Tynning om konflikten var et stunt, og at hun avkreftet dette.

Et par dager etter hadde artikkelen på samme URL likevel fått ny tittel, og mye nytt innhold: «David Mokel gikk ut mot Ballinciaga i stunt», lyder tittelen den dag i dag.

Da hadde artistene delt en video om at konflikten var et stunt.

– Det med pengene er ikke sant. Vi tenkte ikke over at det var alvorlig å tulle med. Mye tabloide nyheter er jo ikke alltid så sanne, sier gruppa i den oppdaterte VG-artikkelen. Både gruppa og manager Tynning forteller avisa at hun ikke visste om at dette var et stunt.

– Må være mer kritiske til de involverte

Avdelingsleder Mathias Jørgensen i VGs Avdeling Z svarer når Journalisten spør om kommentar til konflikten som viste seg å være et stunt.

– Ble VG lurt her?

– Jeg kan vanskelig se at vi har blitt lurt, det er vanskelig å sikre seg mot blank løgn. Vår journalist spurte begge parter om dette var et stunt, noe som ble avkreftet. Vi spurte også Mokels manager om det samme, sier Jørgensen, og legger til:

– Vi er vant til å kunne stole på profesjonelle kilder som managere, men sett i ettertid må vi nok være enda mer kritiske til de involverte i framtida.

Straks VG ble oppmerksom på aprilspøken fra Ballinciaga og Mokel, endret de i saken, forteller Jørgensen.

– Vi publiserte også rettelser på de kanalene der vi ikke kan gjøre endringer direkte, og sendte for eksempel ut en rettelse på Snapchat, sier avdelingslederen.

Powered by Labrador CMS