Ansvarleg redaktør og daglig leder Hordaland, Ingvil Aan Torpe, sier nye leservaner er grunnen til frekvenskuttet.

Avisa Hordaland kutter papirutgave

– Vi ønsker å holde liv i papiravisa så lenge som mulig, skriver ansvarlig redaktør Ingvil Aaen Torpe. 

Publisert Sist oppdatert

Fra og med 20. juni skal lokalavisa Hordaland redusere fra tre til to papirutgaver i uka. Det kommer frem i en pressemelding signert ansvarlig redaktør Ingvil Aaen Torpe

Hordaland gis ut på Voss og i februar tok Amedia over avisen

Nye leservaner

Å gå ned til to papirutgaver i sommerperioden har vært vanlig for Hordaland, men i år blir endringen permanent også etter sommeren, heter det i meldingen. Fremover skal avisen komme ut tirsdager og fredager.

Avgjørelsen om å redusere frekvensen handler om å tilpasse seg nye leservaner, skriver Aaen Torpe. 

Halvparten av deres abonnenter leser kun avisen på nettet, og den andelen kommer til å øke samtidig som antallet papirlesere går ned, informerer hun.  

Fortsatt viktig

«Nettstedet avisa-hordaland.no er allerede den største og viktigste kanalen vår. Fremover må vi bruke ressursene på å lage best mulig innhold til de plattformene hvor vi når både nye og gamle lesere», heter det i meldingen. 

Aaen Torpe understreker likevel at papirleserne er viktige for dem, og at de skal få en fyldig og attraktiv avis på papir. 

«Vi ønsker å holde liv i papiravisen så lenge som mulig, og ved å gjøre noen grep nå blir vi enda bedre rustet til å gi et godt tilbud til både eksisterende og framtidige abonnenter», avslutter hun. 

Powered by Labrador CMS