Mediefolk:

Politiførstebetjent blir rykke-journalist i Avisa Oslo

Fire nye er klare for lokalavistjeneste i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Politiførstebetjent i Innlandet politidistrikt, Stig Kolstad (51), er ansatt som breaking-reporter i Avisa Oslo (AO), skriver avisen i en pressemelding.

Kolstad jobber i dag som oppdragsleder ved Hamar politistasjon, men har journalistbakgrunn fra VG.

Avisen har også ansatt ytterligere tre journalister: Jørgen Hyvang (49), Viljam Brodahl (27) og Nicole Myhrer (33). Hyvang er ansatt som næringslivsjournalist, Brodahl som sportsjournalist, mens Myhrer skal jobbe som breaking-reporter.

Rykkeglad

– Da Stig Kolstads søknad tikket inn ble jeg umiddelbart spolt 30 år tilbake i tid. Stig begynte som breaking-journalist i VG i 1992. Jeg har knapt jobbet sammen med noen så rykkeglad som ham, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal ifølge pressemeldingen.

Stig Kolstad.
Stig Kolstad.

– Siden da har han fylt på med bøttevis med kompetanse fra vekterbransjen og politiet hvor han hele karrieren har jobbet mot det operasjonelle, i patrulje, på åsteder og nå sist som oppdragsleder. Stig kjenner hver krik og krok av byen etter å ha kjørt patrulje her i 12 år. Sist jeg kolliderte med Stig i jobbsammenheng var da han i minuttene etter bomben sprang 22. juli 2011 resolutt satte opp sperringer rundt regjeringskvartalet, fortsetter Storedal.

Spisskompetanse

Jørgen Hyvang har de siste tre årene drevet informasjonsarbeid i regi av eget selskap. Før det har han jobbet som journalist i Dagsavisen, VG og Finansavisen.

Jørgen Hyvang.
Jørgen Hyvang.

– Det Jørgen kan mest om, er handels- og utelivsbransjen. Bransjer som sliter tungt i Oslo akkurat nå. I Jørgen har vi spisskompetanse på disse bransjene samtidig som han er en velrenommert finansjournalist. Jeg er veldig glad for at vi har Jørgens kompetanse på plass i redaksjonen, sier Storedal.

Sport i utvidet forstand

Viljam Brodahl har i dag et vikariat i Aftenposten, og skal jobbe med sport i utvidet forstand.

– Jeg tenker da på sportsanlegg og fasiliteter for øvrig samt den sporten som svært mange driver med selv. Trening- og treningsbransjen ligger også inn under Viljams dekningsområde, sier Storedal.

Nicole Myhrer.
Nicole Myhrer.
Viljam Brodahl.
Viljam Brodahl.

Nicole Myhrer kommer fra NRK. Der har hun jobbet som nettjournalist og med planlegging av TV-sendinger.

Hun har også bakgrunn fra Radio Nova, hvor hun har vært både redaksjonsleder og fagsjef.

– Nicole er drillet til å jobbe i høyt tempo, hun har klare ambisjoner om å grave, har god kompetanse på lyd og vil supplere vår siste nytt-avdeling på en utmerket måte, sier Storedal.

Totalt skal Avisa Oslo ansette 35 redaksjonelle medarbeidere.

Powered by Labrador CMS