Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes møtte pressen i Arendal tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sandbergs datter har klaget Fiskeribladet inn til PFU

Første klage som er mottatt.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Per Sandbergs datter har klaget Fiskeribladet inn til Pressens Faglige Utvalg. Dette er den første kjente PFU-klagen på dekningen av Sandberg-saken.

Dagen etter at Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes holdt en pressekonferanse i Arendal der norske medier fikk unngjelde, bekrefter Norsk Presseforbund at den første PFU-klagen i saken er levert inn, skriver Medier24.

– Vi har fått inn en klage i denne saken. Den er mot Fiskeribladet og er sendt inn av Sandbergs datter, med samtykke fra Sandberg selv, sier generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund.

Charlotte Kjær Sandberg bekrefter klagen overfor Medier24. Ifølge bransjenettstedet klages Fiskeribladet inn på tre punkter: Påstanden om at Sandberg og Letnes har flyttet sammen, påstanden om at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har anbefalt Fiskeribladet å anmelde Sandberg og en lederartikkel der det står at Sandberg reiste til Danmark med flere iranere. Datteren sier hun kan bevise at ingen av disse tingene stemmer.

Redaktør Øystein Hage i Fiskeribladet er foreløpig ikke kjent med klagen og sier han må orientere seg før han kan ta stilling til innholdet i den.

Behandlingen av klagen har ikke begynt.

Powered by Labrador CMS