Videosjef Torbjørn Fardal (til v.) sammen med hovedperson og BA-journalist Marthe Losnedal, some-ansvarlig Marie Skarpaas Karlsen og nettredaktør Geir Jetmundsen.

BAs videosatsing er blitt en suksess

Bergensavisen nærmer seg en kvart million seere på seriene «Oppsig» og «Marthe».

Publisert

– Seertallene viser at vi virkelig treffer målgruppene våre, unge som eldre. BA har opparbeidet seg stor gjennomslagskraft og kompetanse på video bare det siste året, og vi har planer om flere spennende seriekonsepter fremover, forteller sjefredaktør Guro Valland.

Det er særlig satsingen på seriekonsepter som har skapt stort engasjement, opplyser BA-sjefen.

Stor på Tiktok

 «Oppsig», lansert høsten 2023 i samarbeid med Mothership Stories og Amedia Salg Vest, kickstartet BAs videosatsing. Serien som omhandler lokale spisesteder og mat, er til nå sett av 120.000 på BA.no, opplyse avisen.

I tillegg har den hatt over to millioner visninger på Tiktok.

I januar lansert BA treningsserien «Marthe», som tidligere er omtalt av Journalisten. Her følger seerne BA-journalist og student Marthe Losnedal på veien fra «fest til fit», og bikket nylig 116.000 seere.

Serien «Marthe» er egenprodusert av BA.

Programlederne Ole Sirnes og Marius Solberg i serien «Oppsig» besøkte spisesteder i ulike bydeler i Bergen.

– Vanligvis kreves det mye for å lage tv-innhold som dette. Med en videoredaksjon som vår må vi være innovative på måten vi produserer slikt innhold på, og med denne serien har vi lykkes godt med akkurat dette. Mye innhold, som blir godt sett, sier videosjef Torbjørn Fardal

Videosjefen står selv for det aller meste av filming, klipping og regi sammen med sosiale medier-ansvarlig Marie Skarpaas Karlsen

Serien har ennå ikke nådd sitt høydepunkt, Bergen City Marathon i april. 

Neste mål for serien er 200.000 seere. 

– Det er absolutt innen rekkevidde, sier nettredaktør Geir Jetmundsen.

Eget forretningsområde

BAs videostrategi har bygget opp video som et eget forretningsområde i avisen, både for serier og korte klipp, opplyser avisen – og der det er naturlig inngås det samarbeid med kommersielle partnere. 

– Vi vet hvilke formater som treffer og hvordan innhold bør spres på ulike plattformer for å skape engasjement og vekst. Vårt mål er alltid å nå ut til flest mulig, og å få folk til å bruke mer tid på BA.no. Da er det ekstra gøy at vi også lykkes også på video, sier sjefredaktør Valland.

Powered by Labrador CMS