Bjørn Olav Hammerstad er den ene mottakeren av Karina-stipendet. Bildet er fra et foredrag han holdt under Hauststormen 2021.

Karina-stipendet til Bjørn Olav Hammerstad og Helene Mariussen

Skal utvikle seg som fotojournalister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stipendtildelinger fra Karina Jensens Minnefond, som NJ overtok ansvaret for i 2019, ble kunngjort under fredagens Årets bilde-utdeling.

Stipender på 40.000 kroner går i år til Bjørn Olav Hammerstad og Helene Mariussen.

Juryen har bestått av Brian Cliff Olguin, Adrian Nielsen, Paal Audestad fra Pressefotografenes Klubb, Trond Idås fra NJ og Bente Riise fra Tidsskriftsforeningen.

Hammerstad planlegger å bruke stipendet på prosjektet Jesus kommer fra utlandet, der han dokumenterer livet på innsiden av migrantmenigheter.

«Målet er å gje innblikk i nokre av konsekvensane innvandringa får i det norske kyrkje-landskapet – og dermed også eit unikt innblikk i ei verd som få nordmenn kjenner til», står det i presentasjonen av tildelingene.

Mariussen har fått stipend til prosjektet «Portrett av en generasjon»:

«Prosjektet, med fokus på dokumentariske portrett, handlar om korleis norsk drag-identitet har utvikla seg dei siste åra og korleis ein ny, ung generasjon ser på kjønn med nye auge. Prosjektet er dermed også ein kommentar til korleis det er å vere skeiv i Noreg i dag. Målet er å dokumentere landet over: ungdommar, draghus, festivalar og mykje meir», står det i presentasjonen.

– Vi er glade for at det kom inn mange søknader, men vil gjerne ha fleire. I år var det for eksempel veldig få menn som søkte, utan at vi heilt veit kvifor. Kanskje er det tilfeldig. Så oppfordringa er hermed gitt. Vi ønskjer både unge og etablerte fotojournalistar som søkjarar, og målet for stipendet er som før – det skal gå til å utvikle deg som fotojournalist, skriver Bente Riise i presentasjonen.

Karina-stipendet har som mål å styrke norsk fotojournalistikk og pressefotografi. Stipendet deles årlig ut til en eller flere personer som ønsker å videreutvikle seg, enten gjennom prosjektarbeid, utdanning eller hospitering.

Powered by Labrador CMS