Cathrine Krøger mottok beviset på at hun er årets litteraturkritiker 2019 på Litteraturhuset i Oslo torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Cathrine Krøger mottok beviset på at hun er årets litteraturkritiker 2019 på Litteraturhuset i Oslo torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Cathrine Krøger kåret til årets litteraturkritiker

– Har alltid vært hard i klypa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kritikerlaget delte torsdag ut sine litteraturpriser for året, og kåret mangeårig Dagbladet-kritiker Cathrine Krøger til årets litteraturkritiker 2019.

Under utdelingen var det et naturlig tema at Krøger er kjent for sin røffe stil i anmeldelsene, og hun sa selv at hun er «veldig glad i en real slakt», skriver Dagbladet.

– Når jeg skriver så tenker jeg ikke på at det skal ut i allmennheten. Det er derfor noen av disse tekstene kan være litt røffe også. Jeg har alltid vært hard i klypa, så jeg har alltid tenkt at da må jeg tåle at andre er det tilbake, sa Krøger til avisa etter utdelingen.

Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten mente det var herlig at Krøger fikk anerkjennelsen hun fortjener:

– Cathrine er en kritiker som leser med både hjerne og hjerte, som skriver med både fornuft og følelser. Som har en tydelig penn og ikke er redd for å sette ting på spissen og hun er ikke redd for å stimulere til debatt, diskusjon og samtale. Det er svært viktig for den litterære offentligheten i Norge, sa Hvidsten til egen avis.

Powered by Labrador CMS