En av disse blir årets redaktør

Tre av ni kan stikke av med pris i hver sin klasse neste uke.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Igjen skal Oslo redaktørforening hylle sine beste, og igjen skal årets redaktør og årets meningsbærer kåres. Nytt av året er klassen årets redaksjonelle nyskapning, skriver foreningen i en pressemelding.

Kampen om den gjeveste prisen årets redaktør står mellom Espen Egil Hansen i Aftenposten, Gry Egenes i Dagens Næringsliv og Pål Bjerketvedt i NTB.

Egenes har ledet featureredaksjonen i DN til den dypest gravende redaksjonen i Norge. Hun behersker de ulike featuresjangerne og viser at hun er like hands on med D2 som med magasinet på lørdag, heter det.

- I år som i fjor har hverdags-diskusjonene  handlet mye om freemium, meter, digitalisering og sosiale medier. Da er det hyggelig å bli nominert for det som gjør hverdagen verdt å streve med -  den gode journalistikken. Tar det som en oppmuntring, skriver Gry Egenes i en epost til Journalisten.

Bjerketvedt har ifølge pressemeldingen klart å befeste NTB som landets nyhetsbyrå. Samt lansert nye tjenester og tilbud tilpasset en ny mediehverdag.

- Både en ære og hyggelig å få en slik nominasjon. Det setter jeg veldig pris på. Det er spesielt hyggelig når det er sammen med så mange dyktige kolleger og redaktører. Å få en anerkjennelse som en slik nominasjon er, setter jeg veldig setter pris på, sier Bjerketvedt.

Hansen er nominert for sin innsats i VG Nett, som han forlot like før årsskiftet.

Fulle av meninger

I kategorien årets meningsbærer er Hansens redaktørkollega Trine Eilertsen nominert for sitt arbeid i NRK. Hun tiltrer som politisk redaktør i Aftenposten senere i år.

Kjetil B. Alstadheim er også nominert i denne kategorien. Han har de senere årene stukket av med flere priser som Den Store Journalistprisen så sent som i fjor og NTBs språkpris.

Mangeårig redaktør og kommentator i Dagbladet Esten O. Sæther er også nominert i denne kategorien.

Nyskaperne

I den nyeste kategorien er Frank Gander nominert for å bidra til det digitale løftet NRK.no har tatt de senere årene. Han har ifølge pressemeldingen bidratt til opprettelsen av NRK Ytring.

Gjyri Helen Werp i KK er nominert for å ha modernisert og utviklet en merkevare som har levd lenge. Ikke minst å posisjonere det i flere kanaler.

Det er blant annet for VG Direkte at Christian Brændshøi er nominert i kategorien. Først vist under rettssaken mot Anders Behring Breivik.

Kåringen finner sted 20. mars.

Powered by Labrador CMS