Utenriksminister Jonas Gahr Støre er den politikeren som gjester Dagsnytt Atten oftest. Foto: Birgit Dannenberg 20070131

Gahr Støre på topp

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er den politikeren som klart oftest gjester Dagsnytt Atten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I løpet av perioden Journalisten sjekket, var Jonas Gahr Støre gjest i radioprogrammet hele 41 ganger. Det er 16 ganger flere enn regjeringskollega og statsminister Jens Stoltenberg på plassen bak.

Blant opposisjonspartiene er Erna Solberg den som har besøkt Dagsnytt Atten oftest (22 ganger), mens eneste Stortings-parti uten en representant blant de ti første er Senterpartiet. Nærmest kommer partileder Liv Signe Navarsete med 10 besøk. Det holder til en 18. plass.
Utenriksminister Jonas Gahr Støre farter ikke bare verden rundt i jobben sin, han er også den politikeren som klart oftest gjester Dagsnytt Atten.

«Tanta» oftest av mediebedriftene

Blant mediebedriftene er det Aftenposten som har gjestet Dagsnytt Atten oftest. 24 journalister har vært med i programmet til sammen 63 ganger i år.

Dermed er «tanta» den som oftest kommer på besøk til Marienlyst, men VG og Dagbladet ligger ikke så altfor langt bak, med sine henholdsvis 58 og 56 gjestevisitter. Begge har for øvrig 17 journalister på gjestelista.

Å merke seg er også at Dagsavisen lever opp til sin rolle som meningsbærende avis. Syv av avisas redaktører og journalister har tatt turen til Dagsnytt Atten totalt 30 ganger i løpet av året.

Det symboliserer også den totale Oslo-dominansen i DagsnyttAtten. Med unntak av TV 2, som pendler mellom Bergen og Oslo, er alle de ni første på mediebedriftslista hjemmehørende i Oslo.

Først på delt tiendeplass finner vi Bergens Tidende, som i vår måleperiode har deltatt i Dagsnytt Atten seks ganger. Det er én gang mer enn Adresseavisen, som nesten framstår som landets nordligste utpost. Bare tre mediebedrifter har adresse lenger nord, med Nordlys som den aller nordligste. De to andre mellom Trondheim og Tromsø er Trønder-Avisa (1) og Avisa Nordland (2).

24 journalister fra Aftenposten har vært med i Dagsnytt Atten til sammen 63 ganger i år. Lista domineres totalt av Oslo-pressen.

NRK-folk

Blant NRKs egne journalister er det kommentator Magnus Takvam som debattprogrammet bruker oftest.

Mens Magnus Takvam har medvirket i Dagsnytt Atten nesten dobbelt så mange ganger som nestemann blant kommentatorene, Kyrre Nakkim, så er innslagene utenfra langt jevnere fordelt mellom NRKs uriks-korrespondenter.

På NRK-oversikten er ikke Dagsnytt Atten-reportere eller andre i programmets redaksjon (unntatt uriks-korrespondentene) tatt med.
Kommentator Magnus Takvam og korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen er de to «egne» som Dagsnytt Atten har brukt mest.

Les mer om Dagsnytt Atten:

Stemmene i Dagsnytt Atten

Stanghelle tror på analysen

Størst utenfor Oslo

Powered by Labrador CMS