«For å generalisere noe, vil jeg si at mediene i stadig mindre grad oppfyller sitt samfunnsoppdrag», skriver Petter Inge Remøy.
«For å generalisere noe, vil jeg si at mediene i stadig mindre grad oppfyller sitt samfunnsoppdrag», skriver Petter Inge Remøy.

Alternative medier

Den nye eieren: – Derfor reddet jeg Resett

Petter Inge Remøy forteller at det i forrige uke var krise i Resett: – Egenkapitalen var tapt, bankkontoen var tom.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten kunne tidligere i dag avsløre at forretningsmannen og mangemillionæren Petter Inge Remøy har gitt bud på samtlige aksjer i Resett. Han eier nå over 90 prosent av selskapet Grafen AS, som er navnet på utgiverselskapet.

I et debattinnlegg med tittelen «Derfor reddet jeg Resett» publisert på Resett mandag ettermiddag, forteller Remøy hvorfor han kjøper seg opp i nettavisen hvor han tidligere kun har eid en mindre aksjepost.

«Hvorfor valgte jeg å spytte friske penger inn i en avis som, etter fem års drift, fortsatt ikke går med overskudd? Svaret er en stor porsjon idealisme, men også overbevisning om at avisen lager god journalistikk og på sikt kan bli økonomisk levedyktig», skriver Remøy.

Han fortsetter:

«For å generalisere noe, vil jeg si at mediene i stadig mindre grad oppfyller sitt samfunnsoppdrag. Der store deler av mediene har mest fokus på å gi folket brød og sirkus, og i sin journalistikk ofte tildekker, farger eller fordreier, vil Resett forsøke å gjøre det motsatte.»

Remøy skriver videre at Resett skal være partipolitisk uavhengig og at det «finnes fornuftige synspunkter og personer i alle partier». Han forteller videre at redaksjonen skal heie på andre aktører i pressen som utøver kritisk journalistikk, «ikke minst våre ‘konkurrenter’ i de alternative mediene, fremfor å snakke disse ned.»

I debattinnlegg kommer det også fram at Resett i forrige uke var hårfint fra å havne i skifteretten.

«Forrige uke var det akutt krise for Resett. Egenkapitalen var tapt, bankkontoen var tom, og det var ikke lenger mulig å opprettholde driften av selskapet. 2. oktober gikk styret i Resett derfor inn for at selskapet skulle melde oppbud. Gjentatte forsøk i høst på å hente inn ytterligere kapital til selskapet hadde ikke lykkes.»

Inntil løsningen ble at Remøy la inn bud på alle aksjene i selskapet.

Powered by Labrador CMS