Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Leirsund stasjon onsdag, og fikk et kritisk søkelys rettet mot seg fra Document.no.

Document tok Støre i «mystisk» feil – måtte endre artikkel

Spør fremdeles: «Hvor er vannet?»

Publisert Sist oppdatert

«Begrunnelsen for å stanse togene nordover fra Oslo blir stadig mer mystiske. Statsministeren besøkte onsdag morgen Leirsund for å se 'overvannet' som hindrer togene i å gå. Men det nye sporet går ikke via Leirsund, det går direkte nordover fra Lillestrøm til Gardermoen. Så hvorfor besøker Støre Leirsund? Er det fordi det letes med lys og lykt etter 'en grunn' til å stenge alle togtrafikk i tre dager?»

Slik selger nettavisa Document på Facebook inn artikkelen som ved publisering hadde tittelen «Støre og Nygård inspiserer Leirsund stasjon, men der går ikke toget til OSL».

Redaktør Hans Rustad har byline på artikkelen der han retter et kritisk søkelys mot vage begrunnelser for stengte jernbanelinjer, og blant annet skriver:

«Alle på Leirsund stasjon går i sko [...] Så hvor er vannet»?

Men tittelpoenget om at Jonas Gahr Støre besøkte en stasjon der toget til Oslo lufthavn ikke går lenger, måtte avisa endre. Det viste seg at Gardermobanen går forbi Leirsund.

«Vi sjekket Bane Nors kart og der kunne man få inntrykk av det motsatte», forklarer Document i den oppdaterte artikkelen.

Nå har artikkelen den noe mindre oppsiktsvekkende tittelen «Støre og Nygård inspiserer Leirsund stasjon».

Bane Nor har selv publisert bilde av oversvømte toglinjer ved nettopp Leirsund på sine nettsider.

Redaktør Rustad omtaler de stengte toglinjene også i en kommentar publisert samme dag. Der er temaet blant annet at myndigheter og medier har interesse av å hausse opp ekstremvær til dommedagsproporsjoner.

«Hvem bestemmer? Hvem er det som legger planene og trekker i trådene? At noen vi ikke ser, planlegger og organiserer, er utvilsomt. Det fremgår av det vi ser», skriver Rustad, og trekker fram toglinjene som eksempel:

«Det er to spor ut fra Oslo S og nordover. Begge linjene har vært nede, nå på tredje døgnet, uten nærmere forklaring enn 'ekstremvær'.»

Rustad har ikke ønsket å kommentere endringene i nyhetssaken overfor Journalisten onsdag.

Powered by Labrador CMS