Eira Lie Jor starter 1. mars i Altinget.

MEDIEFOLK:

Eira Lie Jor blir nyhetssjef i Altinget

Forlater Dagbladet etter to år.

Publisert Sist oppdatert

Redaksjonssjef i Dagbladet, Eira Lie Jor, har fått ny jobb. På nyåret starter hun som nyhetssjef i Altinget.

– Eiras kompetanse og erfaring er en perfekt match for Altinget i den fasen vi er i nå. Med henne som redaksjonelt nav vil vi kunne løfte nyhetsarbeidet vårt videre, sier Veslemøy Østrem, sjefredaktør i Altinget, i en pressemelding. 

– Eira er også en kulturbygger og har et utpreget innovativt hode. Jeg er stolt over at Eira har sagt ja til å bli med på dette unike avisprosjektet.

Lie Jor kom til Dagbladet som vaktsjef i 2011. Før har hun vært vaktsjef i Vårt Land og redaksjonssjef i Medier24.

I Altinget vil Lie Jor ha ansvaret for Altinget Løvebakken, der politikkutviklingen på Stortinget og i partiene følges tett. Hun vil i tillegg jobbe tett med nisjeredaktører og politiske journalister. Hun blir også sjefredaktørens stedfortreder.

– Det føles litt rart å forlate så mange dyktige og fine folk i Dagbladet, men jeg gleder meg veldig til å være med på å bygge opp prosjektet Altinget i Norge. Politikken står i en tillitskrise og jeg er overbevist om at grundig og langsiktig journalistikk som følger politiske fagfelt og nisjer over tid, er helt avgjørende for å forstå og dekke utviklingen i politikken i Norge, sier Lie Jor.

Hun tiltrer som nyhetssjef 1. mars. 



Powered by Labrador CMS