Regionredaktør Peter Daatland i Filt Oslo skal bli klimapositiv, sammen med resten av produksjonsselskapet. Arkivfoto: Marte Vike Arnesen

Filt blir klimapositivt produksjonsselskap

«Verden er midt i en klimakrise».

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Vi er ikke perfekte, men det siste halvåret har vi tatt grep, i Stockholm, København og Oslo, og våre ansatte reiser nå mer kollektivt enn før», skriver produksjonsselskapet Filt i et notat på Facebook, som åpner:

«Verden er midt i en klimakrise. Og verden trenger sårt fornybar energi».

Det skandinaviske selskapet, som produserer radio og podkast for norske, danske og svenske medier, tar nå skrittet enda lenger – de tar sikte på å bli climate positive – klimapositive – innen utgangen av 2020.

«Å produsere podkast og radio krever reising, både innenfor og på tvers av landegrensene i Skandinavia. Hva ville f.eks. et reportasjeprogram som Baglandet fra #filtcph vært uten å møte folk der de bor og lever?», skriver de.

Å være klimapositive innebærer i teorien å «fjerne» mer CO2 fra atmosfæren enn en slipper ut. Dette skal selskapet gjøre blant annet ved å fortsette å reise kollektivt.

Samtidig skal de kompensere for de flyreisene de er nødt til å ta for å lage reportasjer og dokumentarer, gjennom å kjøpe klimakvoter via det norske selskapet Choose.

Før de blir klimapositive, i løpet av 2019, vil de klassifisere seg som climate concious – klimabevisste.

Filt Oslo ledes av regionredaktør Peter Daatland, og har sitt utspring i det norske podkastkollektivet Frekvens. De ble kjøpt opp av Filt Stockholm i fjor sommer.

Powered by Labrador CMS