PFU 29.03.2023 Asle Toje. Stein Bjøntegård og Gunnar Kagge
Onsdag skal PFU behandle fjorten klager.

Forsvarsjefens kone mener hun er utsatt for ærekrenkelse av VG og Aftenposten

Her er de 14 klagene som PFU skal behandle i november: 

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende onsdag skal PFU behandle 11 åpne og tre lukkede saker. To av klagene er mot VG, to mot Aftenposten og en mot NRK.  

Blant klagene som skal behandles er klager fra forsvarssjefens kone som mener hun er blitt utsatt for ærekrenkelse i artikler publisert i både VG og Aftenposten. Begge de to avisene avviser at de har begått noen presseetiske overtramp. 

VG er også klaget inn av forfatteren Hilde Rød-Larsen for brudd på Vær varsom-plakatens (VVP) punkt 3.3 om premisser, og 3.9 om hensynsfull arbeidsprosess. Rød-Larsen ga i fjor ut boken «Diamentkvelder», og i et intervju i den danske avisen Information uttalte forfatteren at romanen bygger på egne erfaringer med  en norsk psykiater som inviterte henne til å ha sex på terapirommet. 

I VGs artikkel om saken skriver avisen at Rød-Larsen for første gang forteller hele historien, og at Statsforvalteren åpner tilsynssak. 

Rød-Larsen mener VG forsikret henne om at det ville komme flere og større saker om psykiateren, og at hun kun ville bidra med hennes historie dersom det ble en del av et større bilde. Det gikk flere uker uten publisering av andre saker, ifølge klagen, og Rød-Larsen mener seg ført bak lyset av VG.  

Én klage mot NRK skal også behandles, der en interesseorganisasjonen for spillselskaper, Kindred Group, mener NRK unnlot å opplyse om kommersielle bindinger under en travsending.

Oversikt over klagene som skal behandles i PFUs november-møte finner du her

Powered by Labrador CMS