I fjor vant frilanser Luca Kleve-Ruud Årets Bilde. Foto: Kathrine Geard

Frist for fotokonkurranser

Fotokonkurransesesongen er her. Årets Bilde er først i køen. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De beste bildene fra 2011 skal kåres. Pressefotografenes Klubb (PK) har som vanlig lagt deadline for innsending av bidrag til Årets Bilde rett over jul. Helt presist 3. januar klokka 18. Det konkurreres i tolv ulike klasser. Formålet med det hele er å fremme det journalistiske bildet. Bare medlemmer av PK kan delta med unntak for gruppen video/multimedia-nyhet/reportasje. I fjor var det Luca Kleve-Ruud som stakk av med den gjeveste prisen. Tilsammen 30 fotografer ble premiert for 34 bilder.

Internasjonalt

Vil du teste om bildene dine kan hevde seg internasjonalt er det en rekke andre konkurranser å velge mellom. For eksempel har den prestisjetunge 2012 World Press Photo Contest registreringsfrist 6. januar og innleveringsfrist 12. januar. Både enkeltfotografer og bildebyråer, på vegne av flere fotografer, kan levere inn bidrag.

En annen tradisjonsrik og gjev konkurranse, Picture of the Year International (POY), har vært åpen for registrering siden midten av desember. Også her er leveringsfristen for bilder 12. januar.  

Unge fotografer

POY er for dokumentarfotografi, fotojournalistikk og multimediaproduksjoner. Konkurransen opererer med hele 48 kategorier. Deriblant årsaktuelle klasser for jordskjelvet i Japan og den arabiske våren.

Unge fotografer opp til 35 år kan også prøve seg på prisene som hører til Lumix Festival for Young Photojournalists, som foregår i Hannover for tredje gang. Fristen for å sende inn fotoserier av journalistisk karakter hit er 29.februar. I fjor deltok flere norske fotografer på festivalen. Espen Rasmussen og Andrea Gjestvang var utstillere, men Anne Stine Johnsbråten og Sigurd Fandango deltok med multimediaproduksjoner.

Powered by Labrador CMS