Fransk mediesensasjon

En mørkhudet 33-åring har skapt medieoppstand i Frankrike. Han er nyhetsanker på TV1.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden midten av juli har Harry Roselmack vært programleder og nyhetsanker på den mest sette nyhetssendingen på franske kanaler, på Le Journal klokken 2000 på TV1. Det overraskende er at mannen er farget og kommer fra Martinique. Faren var politimann og moren jobbet i Posten. Nå er sønnen superkjendis som nyhetsanker, men heldigvis er han bare sommervikar, skriver den tyske sosialistavisen Neues Deutschland lakonisk.

For det har vært reaksjoner, også negative reaksjoner, på at en farget mann leder nyhetssendingen. Likevel er valget av Roselmack politisk korrekt etter raseopptøyene i Frankrike tidligere i år. Hver femte borger i Frankrike i dag har en eller flere fargede forfedre, og president Chirac hadde tidligere i år et møte med landets redaktører, der han oppfordret dem til å la dette etniske mangfoldet komme mer til uttrykk i mediene.

Roselmack er ikke den første fargede programleder på fransk tv, men han leder det desidert mest prestisjefylte programmet.

Selv bekjenner han seg til en form for «positiv diskriminering», og sier at han håper tv-seerne snart vil se «journalisten, ikke bare den fargede».

Powered by Labrador CMS