Slik foregikk det digitale NJ-landsmøtet 2021. Landsmøtet 2023 blir arena for potensielt store endringer for NJ som organisasjon.
Slik foregikk det digitale NJ-landsmøtet 2021. Landsmøtet 2023 blir arena for potensielt store endringer for NJ som organisasjon.

Ny stilling skal hjelpe med diskusjonene om framtidens NJ

Skal jobbe med landsmøtet 2023 som horisont.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Diskusjonen blusset opp senhøsten i fjor, mens et nytt landsmøte for Norsk Journalistlag (NJ) nærmet seg:

Skal NJ åpne for andre yrkesgrupper som bidrar til innhold i redaktørstyrte medier enn kun journalister, for eksempel personer som jobber med innholdsmarkedsføring, IT eller administrative oppgaver? Og hva skal organisasjonen i så fall hete da?

Det var et forslag fra NJs vedtektsutvalg som umiddelbart skapte debatt blant medlemmene.

Til slutt ble det avgjort at tida fram mot landsmøtet i mars 2021 ble for kort, og at de potensielt store endringene i NJs sammensetning skal utredes og diskuteres fram mot landsmøtet i 2023.

utlyser NJ en prosjektstilling, og ser etter en person som skal «lose organisasjonen gjennom en prosess der medlemmer og tillitsvalgte får diskutere hva slags organisasjon NJ skal være for framtiden, til å sørge for utredninger av konsekvenser og forberede saker for landsstyret gjennom perioden».

«Vi har det travelt», står det også i utlysningen, og sekretariatsleder Hilde Tretterud forteller til Journalisten at hun gjerne skulle hatt en person på plass allerede før sommeren.

For den kommende prosessen betyr en del arbeid:

– Nå skal vi få diskusjonen ut i klubbene og lagene, og sikre at vi har hele organisasjonen med på diskusjonen. I en sånn diskusjon der folk åpenbart kommer til å mene forskjellige ting, blir det også viktig å kunne lage utredninger for å se konsekvenser av ulike forslag, beskriver Tretterud.

Prosjektlederen de ser etter skal få de ulike delene av NJ i tale, muligens lage et debattopplegg som kan brukes av lagene, og også opprette kontakt med potensielle nye medlemsgrupper for å kartlegge deres interesser og behov.

Og NJ håper altså å ha riktig person på plass så snart som mulig.

– Vi har snakket om NJ-tillitsvalgte som en mulig søkergruppe, hvis noen interesserte hadde hatt mulighet til å bli frikjøpt i prosjektperioden. Jeg tror ikke vi har tid til å vente på noen som skal ha tre måneders oppsigelse, sier Tretterud.

Til informasjon: NJ er eier og utgiver av Journalisten.

Powered by Labrador CMS