Statsminister Jonas Gahr Støre kommer ikke til Pressens hus onsdag.

Avlyser offisiell Pressens hus-åpning

Statsministeren skulle kaste glans onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jonas Gahr Støre skulle etter planen utføre den offisielle åpningen av Pressens hus i Oslo onsdag ettermiddag 8. desember.

Men tirsdag kveld har statsministeren avlyst. Klokken 19 fortalte Støre landet om sterke nye koronainnstramminger.

Resten av det planlagte programmet for Pressens hus gjennom Nobel-uka går som planlagt. Tidligere tirsdag fortalte daglig leder Guro Istad til Journalisten at de allerede var rigget for streaming av arrangementene.

– Støre har dessverre avlyst morgendagen, men SMK har lovet oss at det er en utsettelse, ikke en endelig avlysning. Dermed utsetter vi den offisielle åpningen av Pressens hus til en dag det er lov å feire litt mer, skriver Istad til Journalisten i en sms.

Hun legger til at hun synes Pressens hus kom greit ut av tirsdagens pressekonferanse.

– Med meter, munnbind, antallsbegrensning, håndsprit og registreringslister på alle som kommer inn på huset, skal dette gå fint å gjennomføre. Det øvrige programmet går som planlagt, og jeg gleder meg til gode, viktige og interessante arrangementer. Vi skjønner at noen kanskje ikke vil komme når situasjonen er som den er, men vi skal gjøre vårt beste for at folk føler seg trygge. Og så er det jo mulig å følge oss digitalt på pressenshus.no, skriver Istad.

Onsdag åpner Pressens hus også dørene som pressesenter for akkrediterte journalister fra hele verden som skal dekke Nobel-utdelingen.

Powered by Labrador CMS