PFU-leder Anne Weider Aasen var enig i at Kapital ikke har brutt god presseskikk.

Pressens Faglige Utvalg

Kapital gikk fri også i PFU-klage nummer to

– Igjen er det påstand mot påstand, påpekte Gunnar Kagge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandlet to klager mot Kapital på dagens møte. Begge klagene tok for seg sammen sakskompleks. Ingen av klagene førte til fellelse.

Klage nummer to tok for seg en artikkelen om energiselskapet Respondo, som ifølge magasinet lokket småsparere med en årlig avkastning på opptil 30 prosent hvis de investerte i virtuelle solkraftverk i Spania.

Solenergiselskapet mente at en kilde som ønsket å skade selskapet fikk komme til orde i Kapital uten at kildens motiv kom frem av artikkelen, men PFU fant ikke grunnlag for påstanden.

Kapital avviste i klagebehandlingen at vedkommende var en kilde.

– Igjen er det påstand mot påstand, sa Gunnar Kagge, som representerer journalistene i utvalget – og henviste til forrige klage mot næringslivsmagasinet.

Asle Toje, vara for allmennheten i PFU, la til:

– Jeg opplever at Kapital er på det sporet de skal være på.

Stein Bjøntegård, som representerer redaktørene i PFU, påpekte at hvis opplysningene er korrekte, og kildekritikken har vært til stede, var det ikke noe grunnlag for brudd.

PFU-leder Anne Weider Aasen var også enig i at det var ganske klart at Kapital ikke har brutt god presseskikk, men la til følgende om publiseringen:

– Jeg skjønner at klager opplever den som rammende.

Powered by Labrador CMS