Foto: Birgit Dannenberg

– Latterlig lønnstilbud

Nå venter redaksjonsklubben i Østlandets Blad på lønnsdiktat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De var ved god mot før det lokale lønnsoppgjøret, de ansatte i Edda-eide Østlandets Blad. Men i stedet møtte de en vegg av argumenter om dårlige tider. Sjefens rapport om rikets tilstand var dårligere enn hva det rapporteres om i resten av landet.

Underlig

– Jeg har vært med på en del lønnsoppgjør, men det var en av de mest underlige seanser jeg har vært med på, sier klubbleder Vidar Svinndal i redaksjonsklubben.

Etter at ledelsen hadde presentert tallenes tale, som hadde en forventet inntektsvekst på 1,6 prosent for neste år, fikk de ifølge klubblederen nær sagt sjokk etter at forhandlingsutvalget presentert et lønnskrav på rundt fire prosent, inkludert det sentrale oppgjøret (10.025 kroner).

– Da fikk vi beskjed om at de måtte ha noen dager til å tenke på kravet. Svaret kom på fredag. De ansatte ble tilbudt 500 kroner, noe som ikke overraskende ble avvist av forhandlingsutvalget etter at klubben i fjor motvillig gikk med på et nulloppgjør.

Hundrelapp

Da helgen var omme la ledelsen fram et nytt tilbud, for å møte klubbens modererte krav på rundt 4500 kroner til hvert medlem. Dette var på 950 kroner per ansatt.

– Da spurte jeg: Hva driver vi på med og hva har vi å gå på? Svaret var at det nok kanskje var en hundrelapp til.

Noe som resulterte i brudd i forhandlingene. Nå sitter klubben i Ski og venter på lønnsdiktat.

– I klubben var det selvsagt mange sterke reaksjoner, og de fleste følte at det var et latterlig tilbud, sier Svinndal.

Journalisten har forsøkt å få tak i ansvarlig redaktør Siri Zachariassen og administrerende direktør Helge Schjøth, men har så langt ikke lyktes med dette.

Powered by Labrador CMS