Camilla Skjær Brugrand og Fredrik Holtekjølen har fått jobb i Nationen.

MEDIEFOLK:

Nationen rekrutterer fra egne rekker og fra Dagens Perspektiv

– Nationen har et spesielt viktig samfunnsoppdrag overfor alle menneskene som er bosatt i norske bygder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nationen ansetter nå to nye medarbeidere for å styrke journalistikken og den digitale utviklingen, Camilla Skjær Brugrand og Fredrik Holtekjølen, skriver de i en pressemelding.

– Vår visjon «Nationen skal gjøre landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet viktig for alle», krever at vi leverer journalistikk som blir lagt merke til. Vi har derfor rekruttert medarbeidere som vi er sikre på at vil styrke journalistikken vår, sier nyhetsredaktør i Nationen, Svein Ove Hansli.

Nationen har som mål å bli enda bedre på gravende og grundig journalistikk, sier han videre.

– Vi styrker også vår politiske dekning. Nationen skal sette tydelig dagsorden frem mot Stortingsvalget.

Viktig for norske bygder

Brugrand har de siste syv årene vært fast ansatt som journalist i Dagens Perspektiv. Journalistkarrieren startet i Sogn Avis der hun var ferievikar i fire år. Etter det har hun hatt ulike engasjement i Porten.no, Framtida.no, The Independent, The Financial Times, Firda, Bergens Tidende og Klassekampen.

– Brugrand skal hjelpe oss med å løfte fram de viktige og nyttige sakene til Nationen. Vi har stor tro på at hun vil finne kreative og interessante måter for å presentere og løfte opp nyheter som både overrasker, underholder og gir kunnskap til leseren, sier Hansli.

– Nationen har et spesielt viktig samfunnsoppdrag overfor alle menneskene som er bosatt i norske bygder. Det er få nasjonale mediehus som lager nyttig, lærerik og aktuell journalistikk for akkurat denne målgruppen. Avisa spiller en viktig rolle som formidler av hvordan beslutningene som blir tatt på nasjonalt nivå – ofte i storbyene – påvirker livene til de som dyrker maten vår og ivaretar norsk natur. Jeg ser frem til å bli en del av redaksjonen, sier Brugrand.

– Alsidige temaer

Holtekjølen har en bachelorgrad i journalistikk fra Oslo Met. Han har også studert ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, hvor han tok EU-fag og utenrikskorrespondanse.

Hun har erfaring fra desken i Aftenposten og skrevet for Aftenposten Historie. Han har jobbet som tilkallingsvikar i Nationen i nærmere to år, og har siden høsten 2022 hatt et fulltids vikariat i avisen.

– Holtekjølen har gjort en svært god jobb hos oss både som tilkallingsvikar og i vikariatet han har hatt siden han fullførte studiene. Vi er glade for å kunne tilby ham en avtale om fast ansettelse, sier Hansli.

– Nationen er en flott plass å utvikle seg faglig, og er en redaksjon som byr på mange allsidige temaer å dekke. Man blir vist full tillit og ansvar i redaksjonen, som er helt topp. Foruten dette er redaksjonen spekket med dyktige kolleger som alle er opptatt av å levere på samfunnsoppdraget vårt. Det gir næring til å ville levere det aller beste for våre lesere, sier Holtekjølen.

Powered by Labrador CMS