– Et sterkt og sunt samfunn krever en sterk fjerde statsmakt, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Norge med millionstøtte til miljøjournalistikk

Regjeringen gir 170 millioner kroner i støtte til Pulitzer Centers arbeid med uavhengig og undersøkende journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Støtten skal styrke uavhengig journalistikk og sikre at medier kan rette søkelyset mot noen av de viktigste temaene i vår tid: Klimakrisen, naturkrisen, miljøkriminalitet og ulovlige pengestrømmer, skriver Klima- og miljødepartementet i en pressemelding.

– Denne støtten er virkelig betydningsfull. Vi er virkelig takknemlige overfor våre norske kolleger, sier direktør Jon Sawyer ved Pulitzer Center.

Støtten ble gjort kjent samtidig på et arrangement under New York Climate Week 21. september og på en internasjonal konferanse for gravejournalistikk i Göteborg.

– Et sterkt og sunt samfunn krever en sterk fjerde statsmakt. Vi trenger at journalistiske øyne og ører undersøker og avslører. Fortell historiene og gjør offentlige sfærer til et tryggere sted, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Den nye midlene bygger videre på Norges tidligere støtte til Pulitzer Center. 

Siden 2018 har Norge finansiert nærmere 2000 journalistiske saker i om lag 500 internasjonale, nasjonale og lokale medier i mer enn 50 land gjennom Pulitzer Centers Rainforest Journalism Fund (RJF) og Rainforest Investigations Network, begge initiert og finansiert av Klima- og skoginitiativet.

– Modellen med Pulitzer Center som en «brannmur» mellom donor og journalister og mediehus sikrer at journalistikken gjennomføres uavhengig av Norge som donor. Denne støtten skiller seg dermed vesentlig fra støtte som går direkte til journalister og medier, skriver departementet i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS