NRK-lederne Hege Iren Frantzen og Stein Bjøntegård skal gjennomgå de redaksjonelle valgene rundt «Ingen elsker Bamsegutt».

«Ingen elsker Bamsegutt»

NRK setter i gang «Bamsegutt»-gjennomgang: Disse skal lede prosessen

Tror gjennomgang kan ta flere måneder.

Publisert Sist oppdatert

I januar starter NRK gjennomgangen i kjølvannet av avpubliseringen av dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt», forteller kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen til Journalisten.

– Vi har brukt tiden før jul til å legge grunnlaget for en god prosess. Formålet med gjennomgangen er å høste læring, skriver Haugen i en e-post, og opplyser at det blir en intern evaluering prosessledet av mediemangfolds- og samarbeidsredaktør Hege Iren Frantzen og nyhetssjef (og PFU-medlem) Stein Bjøntegård. 

– Om og hvordan vi skal dele læringspunktene fra arbeidet med offentligheten, må jeg komme tilbake til. Det viktigste nå er å sikre en god og ryddig prosess som gir oss den innsikten vi trenger for å forbedre våre rutiner. 

Kringkastingssjefen signaliserer at prosessen kan ta flere måneder:

– Dette har vært en krevende sak for mange. Først og fremst for familien i serien, men også for de fornærmede i saken fra 1991. Det har også vært krevende for NRK, og spesielt for den redaksjonen som har jobbet med serien. Nettopp på grunn av sakens alvor, skal vi ta oss tid på gjennomgangen og vi regner med å bruke tiden frem til påske, skriver Haugen.

I desember kunne Journalisten fortelle at presseforbundets generalsekretær Elin Floberghagen brukte sin initiativrett til å formulere en egen PFU-klage på publiseringen.

– Jeg er trygg på at saken vil få en skikkelig behandling i PFU og at det vil gi noen gode diskusjoner vi også kan ta med inn i vår egen gjennomgang av saken, avslutter kringkastingssjefen.Powered by Labrador CMS