Lars Akerhaug bidrar for tiden hos den flerkulturelle avisa Utrop. Bildet er fra 2019, da han som Resetts redaksjonssjef stilte på Debatten i NRK.

Ny sidejobb: Lars Akerhaug frilanser for Utrop

Tar oppdrag for Norges første flerkulturelle avis, ved siden av full jobb i Raumnes.

Publisert Sist oppdatert

Han er tidligere VG-, Minerva- og Dagen-journalist, og ble kjent som redaksjonssjef i omstridte Resett. Nå utvider nåværende Raumnes-journalist Lars Akerhaug en bred CV med oppdrag for en ny avis.

Siden nyåret har Akerhaug frilanset for avisa Utrop, som profilerer seg som «Norges første flerkulturelle avis».

Oppdragene tar han ved siden av jobben i lokalavisa Raumnes, forteller han til Journalisten.

– Jeg føler meg heldig som får lov til å gjøre dette, ved siden av fulltidsjobb i Raumnes. Det er en fin anledning til å jobbe med noe jeg har kompetanse og utdanning innen. Jeg synes det er kjempespennende å jobbe for Utrop, sier Akerhaug.

Tok avstand fra Resett

Akerhaug har studert arabisk og islam ved Universitetet i Oslo og har tidligere bodd i Egypt og Syria. Han har tidligere utgitt bøkene Norsk jihad - muslimske ekstremister blant oss og En norsk terrorist - portrett av den nye ekstremismen, og han var medforfatter av Sylvi Listhaugs bok Der andre tier.

Akerhaug markerte seg en gang i tiden som innvandrings- og mediekritisk debattant, og har selv beskrevet overfor Aftenposten at han tidligere var bekymret for hvilke konsekvenser høy innvandring til det norske samfunnet ville få. 

Etter at han var ferdig i Resett tok han tydelig avstand fra nettstedet, og uttalte at han oppfattet «en bredere enighet om innvandringspolitikken nå enn for noen år siden, og at det store flertallet later til å være komfortabelt med den politikken de siste regjeringene har ført».

Redaktør: – Enorm ekspertise

– Det er et visst sprang mellom Resett og Utrop. At du nå skriver i Utrop, er det uttrykk for at du har dreid i synet på innvandring?

– Jeg oppfatter at jeg jobber som vanlig journalist i Utrop. Jeg skriver ikke kommentarartikler, men nyheter og feature. Dermed tar jeg ikke stilling til den type spørsmål. Og jeg oppfatter ikke at Utrop har en veldig utpreget politisk agenda, eller driver noen form for kampanjejournalistikk.

Siden januar har Akerhaug hatt byline på sju Utrop-artikler. Tiden finner han i turnusfri fra Raumnes-jobben, eller ved mulighet til noen ubetalte fridager ved behov, forteller han:

– Det er travelt, men jeg liker å ha litt å gjøre, sier Akerhaug.

– Vi er godt fornøyde med bidragene fra Lars. Han har enorm ekspertise og kunnskap på mange ulike miljøer innenfor det flerkulturelle feltet som vi dekker, skriver ansvarlig redaktør Majoran Vivekananthan i en e-post.

– Vi jaktet på ham en stund, og ble glad da han takket ja til å bli med i Utrop-teamet. Forhåpentligvis vil vi øke omfanget av samarbeidet med ham etterhvert.

Powered by Labrador CMS