Det franske nyhetsbyrået AFP har gått til sak for å få X/Twitter til å levere ut tallgrunnlag for å beregne en rettferdig kompensasjon for deling av nyhetsinnhold i det sosiale mediet.

Nyhetsbyrå saksøker X over opphavsrett

Det franske nyhetsbyrået AFP har gått til sak mot X, tidligere Twitter, som nekter å diskutere betaling for opphavsrettsbeskyttet innhold som deles på nett.

Publisert

Søksmålet er en del av en global kamp der medieselskaper vil ha betalt fordi de mener deres innhold er med på å skape verdi for selskaper som X, Facebook og Google.

Medienes sak ble styrket av en EU-lov fra 2019 som åpner for betaling for innhold som deles. Google og Facebook gikk etter hvert med på å betale noen franske medieselskaper.

Ifølge AFP har X, som eies av mangemilliardær Elon Musk, avvist å gå i dialog om betaling. I en uttalelse sier nyhetsbyrået at de har levert inn et søksmål i Paris for å tvinge X til å utlevere data som kan danne grunnlaget for å anslå en rettferdig pris.

X har foreløpig ikke vært tilgjengelig for en kommentar til saken.

Selv om franske medier har vunnet fram i noen saker, har de store teknologifirmaene strittet imot i andre regioner. I Canada sperrer Meta nyhetsinnhold på Facebook og Instagram etter at en ny lov pålegger dem å betale for innholdet. Google har truet med lignende tiltak.

De to selskapene har også kjempet imot lignende forslag i Australia.

Powered by Labrador CMS